Malo drugačije vjenčanje na Sljemenu s čarobnom maglovitom kulisom

Postoje ona vjenčanja čija nas jednostavnost i šarm osvoje na prvu, o kojima želimo poslušati svaki detalj i na kojima je mladencima najvažnije bilo da uživaju, vole i lijepo provedu. Jedno od takvih vjenčanja je i ono Lorne i Luke koji su, kad smo ih pitali da kažu nešto o sebi, jednostavno rekli: Volimo se sto na sat! Oboje su rođeni Zagrepčani – Lorna je voditeljica u školskom programu na HRT-u te radi s osobama s invaliditetom pri Društvu distrofičara u Zagrebu, dok je Luka fizioterapeut. Nedavno su se vjenčali na Sljemenu, a Lorna u šali kaže da joj je to najdraže vjenčanje na kojem je ikad bila. Misao vodilja pri planiranju bila im je ležernost – željeli su preskočiti tradicionalna svadbena zbivanja i norme, a pritom zadovoljiti sve generacije.

Najčešća povratna informacija od gostiju bila je ta da su se svi osjećali kao na velikom tulumu!

Imali smo svojevrsni svadbeni vikend u Snježnoj kraljici na Sljemenu. Gotovo su svi prespavali gore pa smo druženje nastavili ujutro na doručku. Osim nekih naših sentimentalnih veza sa Sljemenom, odlučili smo se za tu lokaciju jer je sve kompaktno i na jednom mjestu – na tri minute hoda kroz šumu nalazi se prekrasna kapelica koja obično prima planinare i hodočasnike. Do nje smo došetali zajedno, kao svadbena svita, bez gungule auta, a prekrasna lokacija za fotkanje nametnula se sama po sebi. Sala Snježne kraljice do zadnjeg je mjesta zadovoljila našu potrebu za intimnim, ležernim vjenčanjem, a i restoran i hotel imaju taj prekrasan, prirodan, planinarski štih koji oboje volimo, priča Lorna te kaže da je dodatan plus bila činjenica što primaju pse u apartmanu.

Ostvarila nam se velika želja da naše četveronožne frendice budu s nama u velikom stilu. Inače, riječ je o udomljenim ljubimcima, Nala i Bia.

Prilikom planiranja vjenčanja, Lorna priznaje da ju je zarazila ista ona priča koja zarazi puno mladenki, odnosno ideja o tome kako “može sve sama”:

Rasplet radnje i lekcija naučena? Baš i ne. Zasigurno ne možeš sve sama, ali ako se želiš igrati i ako imaš strpljenja – isplati se! Meni je daleko najdraži dio bio ići na tržnicu cvijeća s mamom. Išle smo dan prije vjenčanja, u pet ujutro… Cijeli je automobil bio prepun ruža i sve je mirisalo na eukaliptus. Tad sam naučila da možda i znam odabrati cvijeće, ali sam totalni tudum za aranžmane pa je moja mama odradila prekrasan, lavovski posao s cvijećem, što ni ne čudi jer je i inače vična kreativi.

Dizajn za pozivnice i zahvalnice Lorna je kupila na Etsyju pa sama slagala i birala tiskaru, a svakog je gosta dočekala epruvetica s domaćom rakijom od mente. U sam interijer, osim dodavanja zelenila, nisu mnogo dirali jer je u šumskom điru sam po sebi:

Mnogo sam ideja povukla s fotografija stvarnih hrvatskih vjenčanja, a Pinterest ideje sam prilagodila sebi. Od velike su mi pomoći bili i podforumi na Redditu gdje sam istraživala koje će cvijeće biti u sezoni. Što se tiče hrane, bila je iz restorana Snježne kraljice, a poznato je i da su tamo najbolje štrudle na Sljemenu!

vjenčanje na sljemenu

Kao i cijelo vjenčanje, i priča oko vjenčane odjevne kombinacije ima zanimljivu pozadinu – Lorna se zaljubila u kombinezone kakve su za svoje vjenčanje nosile Bianca Jagger i Solange pa je i za svoj veliki dan u ormar dodala kombinezon. Međutim, on je čekao godinu dana i u ormaru i – ostao!

vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu

Rapidno rastući trudnički trbuščić znači da sam na sam tjedan vjenčanja tražila alternativu i našla komadiće kombinacije svugdje pomalo.

Suknju je kupila na Asosu, sako/plašt uz puno sreće našla u Zari, kao i bluzu, a jahaće čizme za “gacanje” po blatu su iz Decathlona. Lorna svoju vjenčanu kombinaciju opisuje kao low budget eklektiku, no kaže kako joj je na kraju outfit, i krojem i osjećajem, bio baš sličan njezinom dragom kombinezonu. Luka nosi miš-maš različitih marki, od Galilea do Guessa, a Lorna kaže da su stvarno bili opušteni po pitanju toga što će odjenuti.

vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu

Od modnih dodataka nosila je jedinstvene naušnice koje je ručno izradila njezina prijateljica Lidija Jasnić, a osjećaju velikog, prijateljskog i zajedničkog truda i zabave pridonijela je i činjenica da joj je DJ bio dugogodišnji prijatelj, dok je za fotografkinju odabrala Mateju Bakarić koju poznaje godinama. Za ovo smo vjenčanje i doznali preko Matejinog profila na kojem svakodnevno objavljuje prekrasne fotografije s putovanja, iz prirode, ali i s vjenčanja. Matea je s nama podijelila i fotografije iz Norveške te napisala opsežan putopis, a Mateju i njezinog dečka Leša posjetili smo i u tattoo studiju Tattoorroom koji je otvoren početkom ljeta.

Lorna je rekla:

Budući da Matejin rad pratim praktično od starta i volim njezin đir, a ona je na moju sreću zaplivala u svadbenu fotografiju, nije bilo puno razmišljanja. Fotke prirode njezin su forte, a meni je po guštu njezina postprodukcija i obrada, kaže Lorna i zaključila kako im je i Sljeme dalo svoj dar – čarobnu maglovitu kulisu.

vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu
vjenčanje na sljemenu

Foto: Matea Bakarić

0