Što ponijeti na more?

Ići na more sa malom djecom, i odmoriti se, više nije kao nekada kao kada ste bili sami i brinuli samo o sebi. Danas kada vas je više i kada ste roditelj, osim planiranja kamo ćete na more, morate paziti i na puno drugih sitnica. Postoji par stvari na koje bi trebali obratiti pažnju i pridržavati ih se ukoliko želite da vam odmor prođe bez problema. U nastavku vam donosim neke od njih.

Prvo čime se definitivno trebate oboružati je strpljenje! Uvijek računajte na male probleme koji mogu iskrsnuti za vrijeme putovanja, a kako bi oni što bezbolnije prošli, pokušajte biti što strpljiviji i smireniji. Posebice tijekom vožnje automobilom… Imajte na umu da je djeci to dosadno, i da je normalno ako tijekom putovanja postanu nemirna i nestrpljiva. Olakšajte im putovanje pjevanjem pjesmica, pričanjem priča, itd.

Kako bi vaš odmor prošao sa što manje stresa, savjetujem vam da uvijek napravite plan. Bez plana nemojte niti započinjati dan, jer će vas plan spasiti od potraćenog vremena, kao i od dodatnog stresa koji vam nije nikako potreban. Iskoristite svoj odmor na najbolji mogući način, koji će zadovoljiti sve članove obitelji!

Na odmoru uvijek uz sebe imajte pribor za prvu pomoć! Nikad ne znate što se može dogoditi, a kako su djeca ubrzana sto na sat, česte su i ozljede. Kako bi djetetu u svakom trenutku mogli pružiti pomoć, uvijek uz sebe imajte osnovno kao što je flaster, zavoj i sredstvo za dezinfekciju.

Sa sobom na odmor uvijek nosite igračke vaše djece. Naravno ne mislim da nosite sve njihove igračke, ali svakako uzmite one najdraže s kojima se najčešće igraju, kako im ne bi bilo dosadno ukoliko dođe do pogoršanja vremena.

Ako mjesto na kojem boravite ima televizor i DVD, obavezno ponesite par crtića ili još bolje, nosite sa sobom tablet koji će vam sigurno biti spas u trenucima kada ćete htjeti malo mira za sebe. Koliko god glupo zvučalo, ali ponekad je to jedini način da se dijete zabavi, a da vi imate sigurnih svojim par minuta mira, koji su vam toliko potrebni.

Kada pakirate odjeću za odmor, obavezno sa sobom nosite odjeću za sve prilike! Nikada ne znate kakvo vrijeme može biti, koliko puta će se zaprljati, itd. Pa je najbolje igrati na sigurnu kartu, barem što se djece tiče.

Prije putovanja provjerite kakva hrana se nudi, ukoliko ćete odsjesti u hotelu, kako vas ništa ne bi iznenadilo!

I za kraj, ne putujte na odmor bez smisla za humor! Što god da se desilo na putu do određene destinacije ili na samom odmoru, nemojte se bez veze živcirati! Jeste čuli onu, udri brigu na veselje? 🙂 E, pa to se i očekuje od vas. Što je tu je, na vama je da uživate, zato osmijeh na lice i relax. 🙂

Foto: Instagram

0