Slavonka: Zečići od lisnatog tijesta i cimeta

Ne mora samo bojanje jaja biti obiteljska zabavna aktivnost ovog Uskrsa. Možete napraviti i ove jednostavne, a efektne zečiće od lisnatog tijesta i cimeta.

Sastojci:

  • 1 rola lisnatog – razvaljanog tijesta
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica otopljenog maslaca

Za ukrašavanje:

  • 100 ml vrhnja za šlag
  • Šarene mrvice

Postupak:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.

Odrolajte lisnato tijesto i polovicu tijesta (po širini) premažite maslacem. Pospite po namazanom cimet i šećer i lagano utisnite rukom. Drugu polovicu tijesta odrežite od te polovice pa ju preklopite preko cimeta.

Vilicom utisnite rub sa svih strana. Narežite na remenčiće od cca 2.5 cm. Svaki remenčić prvo zavrtite u spiralu pa onda smotajte jedan kraj oko drugoga i prstima “zašiljite” zečje uši.

Pecite 20-30 minuta, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju. Nakon pečenja pustite da se u potpunosti ohlade zečići.

Istucite vrhnje u šlag i stavite ga u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Ispod ušiju, na donji dio kolačića, istisnite “repić” zečiću i pospite gore šarene mrvice.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

0