Hungry Mile: Proljetna torta s malinama je savršeni vikend desert

Uživanje u toplom vikendu nije potpuno bez laganih, prozračnih i beskrajno ukusnih delicija. U samom vrhu omiljenih proljetnih i ljetnih namirnica bez dvojbe su maline koje su nezaobilazan dodatak kolačima, tortama i sladoledima. Slatko i sočno, a tako zdravo voće koje svakoj kombinaciji daje profinjenost i bogatstvo okusa uvijek rado biramo za svoje male radosne zalogaje.

Maline se svojom nježnom teksturom jako lijepo slažu s ovom prekrasnom tortom čiji recept potpisuje Journalnov gastro bloger Hungry Mile. Ova torta s malinama jede se ohlađena pa ju je najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku. Komad torte koji osvježava i zaslađuje bit će savršen desert nakon ručka!

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 mahuna vanilije ili 1 bourbon vanilin šećer
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2-3 žlice mlijeka

Za kremu:

  • 300 g vrhnja za šlag
  • 150 g grčkog ili planinskog jogurta
  • 1 mahuna vanilije ili 1 bourbon vanili šećer
  • svježe naribana korica limuna
  • 2 žlice šećera u prahu
  • maline (ili bilo koje drugo voće po želji)

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 175 °C. Tucite maslac, vaniliju i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, te na kraju sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku homogenu smjesu.

Kalup promjena 24 cm obložite papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta ili dok štapić ne ostane čist. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.

Dok se biskvit peče, u duboku zdjelu ulijte vrhnje za šlag i dodajte mu šećer, vaniliju i koricu limuna. Miksajte dok vrhnje ne krene mijenjati stanje, do pola od čvrstog – tada dodajte polovicu jogurta i nastavite miksati. Kad se dobro poveže, nježno dodajte i ostatak jogurta i miksajte do kraja. Špatulom skinite kremu sa stranica zdjele pazeći da ne izbijete zrak. Krema treba biti lagana i prozračna. Stavite ju u hladnjak da se dobro ohladi.

Po ohlađenom biskvitu rasporedite ohlađenu kremu, te sve skupa hladite nekoliko sati (najbolje preko noći).

Prije posluživanja po vrhu torte rasporedite voće. Maline se svojom nježnom teksturom jako lijepo slažu s ovom prekrasnom tortom.

Foto: Marija Laća

0