Hungry Mile: Sočna limun štruca zasladit će vam dan

Obožavam ovu štrucu! Toliko je jednostavna, a apsolutno neodoljiva.

Možete ju pripremati u raznim kombinacijama – maslinovo ulje, naranče, med… Obavezno isprobajte, pogotovo sada u sezoni domaćih limuna!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ½ žličice soli
  • 180 ml ulja
  • svježe ribana korica 2 limuna
  • žličica naribanog svježeg đumbira
  • 120 ml mlijeka
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U duboku zdjelu dodajte jaja, šećer i vanilin šećer pa miksajte na najjačoj brzini sve dok ne posvijetle i udvostruče volumen.

Smjesi dodajte ulje, mlijeko, koricu limuna, đumbir te prstohvat soli. Dobro izmiješajte.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače. Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 45 – 50 minuta ili sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

Ideja za serviranje:

Napravite umak od jednog grčkog jogurta, žlice šećera u prahu i malo vanilije. Sve sastojke dobro promiješajte i po želji izrezanu šnitu štruce prelijte sa žlicom umaka.

Foto: Marija Laća

0