Hungry Mile: Lungić omotan pancetom s pireom od graška

Ukoliko vam fali ideja što ovog vikenda pripremiti za ručak, gastro bloger Hungry Mile donosi super recept. Radi se o svinjskom lungiću omotanom pancetom uz koji možete poslužiti pire od graška. Priprema je jednostavna, a u okusima ćete, sigurni smo, uživati!

Recept je u nastavku!

Sastojci:

  • 1 svinjski file (lungić) – cca. 500 g
  • 150 g pancete, narezane na tanke šnite
  • 1 žlica senfa
  • sol, papar, ulje
  • 10 grančica ružmarina ili mali ražnjići
  • 2 velika krumpira
  • 250 g smrznutog ili mladog graška
  • 100 g mascarpone sira ili nekog drugog kremastog
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol, papar
  • šaka badema

Priprema:

  • Meso izrežite na medaljone debljine oko 2 cm, lagano ih posolite, poparite, po želji dodajte čili i premažite sa senfom, polijte s uljem i ostavite marinirati barem pola sata.
  • U međuvremenu pripremite pire: krumpir očistite i narežite na kockice pa stavite kuhati u hladnu vodu, kada voda zavrije, posolite i dodajte grašak. Kuhajte dok povrće ne postane mekano. Ocijedite, pa u blenderu ili ručno uz dodatak papra i maslinovog ulja miksajte/gnječite. Dodajte sir i dobro promiješajte. Po potrebi dodatno začinite.
  • Marinirane medaljone omotajte šnitom pancete i nabodite na grančicu ružmarina/ražnjiće. Pecite na dobro zagrijanoj grill tavi, oko minutu sa svake strane.
  • Poslužite uz pripremljen pire te po želji sve pospite grubo sjeckanim bademima.

Recept nam donosi Mile Butorac (Hungry Mile) s bloga Jedi do Mile volje. Još odličnih recepata pronađite na njegovom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Mile Butorac

0