YumYum Paradise: Najjednostavniji kolač od jagoda koji ćete napraviti za čas

Danas vam donosim recept za jedan meni posebno drag kolač! Od malena najviše volim biskvitne kolače, sjećam se da sam uvijek baku ‘gnjavila’ da mi ispeče običan biskvit od jaja i ništa mi nije bilo draže od toga. Bakin sam recept malo modificirala, a i modernizirala pirovim brašnom, da bude malo zdravija varijanta pred ljeto! Uz ovaj kolač je zagarantirana maksimalna uživancija u sezoni jagoda!

I ne, nisam lagala u naslovu, mislim da stvarno ne može biti jednostavnije!

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 130 g pirovog bijelog brašna
  • dekoracija (usitnjeni bademi, šećer u prahu, jagode)

Priprema:

  • Pećnicu upalite da se zagrije na 180 stupnjeva.
  • Kalup za tortu promjera 25 cm namastite s malo maslaca.
  • Jagode operite i narežite na sitne kockice, pa polovicu rasporedite na dno kalupa.
  • Jaja miksajte sa šećerom dok ne pobijeli i udvostruči volumen, pa dodajte i aromu vanilije.
  • Ručno (špatulom) umiješajte brašno dok se ne sjedini sa smjesom, odnosno dok više ne vidite mrvice brašna.
  • Smjesu izlijte preko jagoda pa malo prodrmajte kalup da se ravnomjerno rasporedi. Na vrh zatim poslažite ostatak jagoda i pospite usitnjenim bademima.
  • Pecite kolač 35-40 minuta, znat ćete da je gotov kada uhvati lijepu boju i rubovi se lagano odvoje od kalupa.
  • Kolač prije posluživanja pospite šećerom u prahu, a po želji servirajte uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Savjeti:

  • Neka vam jaja budu sobne temperature.
  • Prilikom miješanja brašna pazite da to radite što je nježnije moguće kako na kraju ne biste dobili žilavi biskvit.
  • Za manje kaloričnu verziju slobodno upotrijebite neki drugi zaslađivač, npr. brezin šećer ili eritrit.
  • Recept možete isprobati i s nekim drugim voćem, npr. s jabukama uz dodatak cimeta!

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Bruna Vučak (YumYum Paradise)

1