Jedan odličan primjer kako se soba može mijenjati kad beba počne rasti

Jedan odličan primjer kako se soba može
mijenjati kad beba počne rasti

Dragi moji, dugo me nije bilo. Imala sam hrpu nekih filmova u svojoj glavi, izbacila sam i novi web za blog tijekom blagdana.

Jako sam ponosna i nadam se da se i vama dopada.

Svi koji pratite blog na Instagramu, vidjeli ste da opet imamo pune ruke posla i da smo opet uredili kutak za bebu. U zadnjoj kolumni ste vidjeli kako smo uredili kutak kada je beba dolazila doma: http://www.journal.hr/blogovi/kako-urediti-kutak-za-bebu-kad-bas-nemate-previse-mjesta-u-stanu/, a danas ću vam pokazati mali makeover bebinog kutka.

Mala spavaća soba, ali toliko mogućnosti

Naša spavaća soba je mala, desetak kvadrata. Uz ogroman ormar i krevet, jedva da nešto stane. I drago mi je što vam mogu pokazati kako i tako mali prostor može uistinu izgledati fenomenalno. Od radnog kutka do prostora za bebu. Prostor koji nam je ostao za bebu je zapravo neka vrsta prolaza do ormara i balkona. Ali smo ga mi dobro organizirali.

Matej ima krevetić koji raste zajedno s bebom. Nakon otprilike trećeg mjeseca, trebalo bi ga proširiti. Naravno ovisi o bebi kako brzo raste, a ovaj naš malac je rastao uistinu dosta brzo. Htjeli smo tom prilikom i urediti zid. Maknuli smo radni stol koji je služio kao prematalica, i oslobodili više mjesta za krevetić. Mateja sada presvlačimo na krevetu ili podu jer je postao jako aktivan i to nam je nekako najsigurnije mjesto 🙂

Tapeta neka postane statement piece u sobi

Na zid sam odlučila postaviti tapete proizvođača Sandberg Wallpaper. Odabrala sam tapetu Faded Passion koja je nastala u suradnji s poznatim dječjim brendom Miniwilla.

Prije postavljanja tapete potrebno je pripremiti zid, pokrpati rupe i očistiti prašinu. Morate imati vremena i biti organizirani. Moj muž je taj dan imao pune ruke posla. Jako je spretan, pa nije imao problema, ali to je svejedno trajalo punih šest sati.

DIY detalji i proizvodi najdražih brendova

Vješalica za robu je DIY projekt na koji sam jako ponosna. Trebala nam je vješalica a nismo imali puno prostora, pa smo je objesili na strop. Baldahin je BeeBee Design i zapravo ga je prvi imao Toma. Toliko je kvalitetan da sa svakim pranjem izgleda sve bolje i bolje. Krevetić je Babyhood Australia, a Matej nosi robicu Lunilou. Već ste imali prilike čitati o našem domaćem brendu koji proizvodi divnu robicu za mališane od organskom pamuka i bambusa.

Svaki detalj je bitan, od krevetića, tkanina, odjeće, kozmetike i knjiga. Imali smo prilike isprobati divnu kozmetiku ALMA koja nam dolazi iz Beča. Iza brenda stoji lijepa obiteljska priča, kada se Alma rodila, njezini roditelji su odlučili kreirati najfiniju kozmetiku za mame i bebe od sastojka organskog podrijetla. Za sada još nije dostupna kod nas za kupnju, ali se može nabaviti online.

Knjiga Olivera Jeffersa Evo nas, tu smo je konačno prevedena na hrvatski jezik. Divan poklon za najmanje. Ja sam htjela da je i moji dečki imaju. “O, dobar ti dan i dobro došao na naš planet.”

Nadam se da sam vas inspirirala kako i mali prostori mogu biti lijepi i funkcionalni. Dobar vam dan svima još jednom i uživajte na planetu Zemlji 🙂

Pratite me na InstagramuFacebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori