Jaja na oko na novi način – s jogurtom

Jaja na oko na novi način
– s jogurtom

jaja na oko s jogurtom

[dropcap custom_class=”normal”] Volim Juliju Turshen koju sam “upoznala” u drugoj kuharici Gwyneth Paltrow It’s All Good na kojoj su surađivale.[/dropcap]

[blockquote]Prema New York Timesu, njena zadnja kuharica Small Victories u kojoj je naglasak stavljen na kuhanje kod kuće, proglašena je jednom od najboljih.[/blockquote]

jaja na oko s jogurtom

Recepti su uvijek jednostavni, ali zanimljivi i više nego privlačni nama koji strastveno kuhamo kod kuće.

Jedan takav recept danas dijelim s vama. Inače, jaja obožavam! Nema kako ih nisam probala ili spremala i ona su moje najdraže brzinsko jelo. Kad ne znam šta ću, jaja ću. 🙂

jaja na oko s jogurtom

Recept je toliko jednostavan, a ukusan, da ćete ga puno češće raditi nego što vam na prvu zvuči. Pa krenimo!

Jaja na oko s jogurtom

Sastojci za 1 osobu:

1 jaje

1 žlica grčkog jogurta

1 žlica svježe cijeđenog limunovog soka + za serviranje

1 žličica maslinovog ulja + za serviranje

1 žličica maslaca

Prstohvat soli

Crni papar

1 chili papričica

1 žlica svježe nasjeckanog vlasca

jaja na oko s jogurtom

Priprema:

Naravno, jaja količinski možete spremiti koliko želite te ostale sastojke propocionalno povećajte.

Pomiješajte jogurt i limunov sok te smjesu prelijte u posudu u kojoj ćete jaje servirati.

jaja na oko s jogurtom

Ispecite jaje na maslinovom ulju i maslacu. Prebacite ga u posudu s jogurtom, posolite, popaprite, prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i limuna, dodajte chili i vlasac (ja sam koristila peršin, ali vlasac je bolji) te poslužite uz kruh po želji.

jaja na oko s jogurtom

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

jaja na oko s jogurtom

Preporuka

Zatvori