Tražite malo drugačiju svadbenu tortu? Donosimo ideje za svadbene torte koje to nisu

@jenos_7

Rezanje torte jedan je od najvažnijih običaja i ključnih trenutaka svadbe kada su još jednom u večeri oči uprte samo u mladence. Pauza od plesa za nešto slatko obično je na rasporedu u ponoć kada novopečeni bračni par reže prvi komad torte, a ona se zatim dijeli svim gostima. I baš je zato nešto što se najviše pamti, kasnije prepričava i zašto želimo da je torta veličanstvena. Uz mladence je ona glavni motiv fotografija, često se pozicionira na slatki stol za kompletnu sliku stila vjenčanja i glavna je želja spojiti lijep izgled sa savršenim okusom u kojem će svi gosti uživati.

Mladenci uglavnom traže torte koje će se uklapati u cijelu temu vjenčanja, ako su opušteniji i spremni na inovaciju, dopustit će odabranom slastičaru da pusti mašti na volju i kreira nešto jedinstveno, ili će se držati tradicije. Kako se mijenjaju svi aspekti vjenčanja kroz godine, tako se i neki trendovi pojavljuju, prolaze ili dugo zadržavaju. “Gole” torte, odnosno torte bez šećerne glazure postale su iznimno popularne u posljednjih nekoliko godina, sa svim slojevima koji su otkriveni, a najčešće su ukrašene cvijećem i imaju oko tri kata.

Ove se godine predviđaju promjene, mnogi su se mladenci zasitili naked cake stila pa traže nešto novo čime bi se odmaknuli od klasike – ako ništa drugo, zanimaju ih neke nove dekoracije.

Torta na jedan kat

Iako je običaj dati izraditi tortu na više katova, idealno za sve uzvanike, u posljednje su vrijeme popularne torte na samo jedan kat. U tom slučaju možete ih uzeti više ili samo imati specijalnu torticu za vas dvoje, dok će se gostima posluživati drugi kolači.

@cake_ink

Torta koja nije torta

Zašto bi se uopće morali držati klasike i ponuditi gostima biskvit s kremom, ako to nije vaš najdraži izbor. Torta od slojeva golemih keksa, pita, predimenzionirani millefoglie, krokant, samo su neke od ideja.

@greatdanebakingco

“Torta” od sira

Ako želite otići korak dalje, zašto bi ta torta uopće morala biti slatka? Mnogi parovi su u posljednje vrijeme birali “torte” sastavljene od kolutova sira.

@neals_yard_dairy

Skulpturalna torta

Torta koja izgleda kao umjetničko djelo definitivno će oduzeti dah svim uzvanicima.

@jasmineraecakes

Četvrtasta torta

Obično ćete vidjeti okrugle torte na nekoliko katova, no posebnu pozornost mogli bi privući četvrtastom tortom.

@bakedseattle

Cvijeće je zamijenilo zelenilo

Dosadno vam je cvijeće s kojima se ukrašavaju torte? Greenery trend potiče korištenje biljaka kao što su paprat, maslinove grančice i slično, za posebno prirodan dojam.

@wildfloradesign

Smokve su veliki hit

Već nekoliko sezona one najfotogeničnije torte dolaze ukrašene smokvama.

@dreamworld_cakes / @rachrose

Torte u obliku slova

Torta u obliku slova je fora ideja ako mladenci dijele isti inicijal imena. A da bude još zabavnije, možete koncept zamisliti kao više torti koje ispisuju jednu riječ.

@quincy.lane

Donut torta

Niste fan rezanja biskvita i mislite da će gosti lakše uživati u kolačima ako ih mogu uzeti sami? Treba vam samo stalak u obliku torte i puno krafnica. Ili možda muffina, ako njih preferirate.

@calamigosranch

0