Jeste li ikad probali krumpire na ovaj način?

Jeste li ikad probali krumpire
na ovaj način?

hasselback-krumpiri-2

Vjerojatno će vam biti poznato kada vidite fotografije ili ste bar jednom do sada na Instagramu naišli na pečeno povrće rezano na tanke ploške, ali niste znali da se radi o hasselback tehnici rezanja.

Jedna od najpoznatijih namirnica na koju se primjenjuje spomenuta tehnika je krumpir, ali zapravo je možete primijeniti i na mrkvu, ciklu, čak i jabuku ili neko drugo korjenasto povrće.

hasselback-krumpiri-6

Sigurno se pitate zbog čega biste trošili svoje vrijeme režući krumpir na tanke ploške? Ovom tehnikom povrće ostane hrskavo na površini kao čips, a unutra ostane kao da je kuhano. Predivno! Dobijete predivnu teksturu namirnice.

hasselback-krumpiri-7

Zanemarite činjenicu da sam ja koristila plavi krumpir, zamislila sam da će na slikama izgledati puno ljepše. Koristite običan krumpir, bitno je samo da su svi približno jednake veličine i neka budu manji jer se dosta dugo peku.

hasselback-krumpiri-8

Sastojci:
Krumpir
Maslinovo ulje
Himalajska sol
Krupni crni papar
Dimljena paprika
Vlasac
Orasi (grupo narezani i tostirani)

hasselback-krumpiri-9

Priprema:
Krumpir operite i posušite. Položite ga na dvije drvene žlice kako ne bi dodirivao podlogu te ga vrlo oštrim nožem režite na ploške, otprilike 2/3 njegove dubine. Nauljite ga maslinovim uljem. Zatim u posebnoj zdjelici pomiješajte sol, papar, papriku i maslinovo ulje. Krumpir stavite u pleh za pečenje, narezana strana mora biti okrenuta prema gore, te ga prelijte pomiješanim začinima.

Pecite ga do 45 minuta na 200 stupnjeva. Prije posluživanja pospite ga orasima i vlascem te s još nekoliko kapi maslinovog ulja.

hasselback-krumpiri-10

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?

hasselback-krumpiri-11

hasselback-krumpiri-5

hasselback-krumpiri-4

hasselback-krumpiri-3

Učitati još
Zatvori