U francuskom stilu: Kuglof s limunom, ricotta sirom i maslinovim uljem

U francuskom stilu: Kuglof s limunom,
ricotta sirom i maslinovim uljem

Josip Pudar, renomirani slastičar heritage hotela Martinis Marchi koji je ujedno proglašen jednim od najboljih restorana u ovoj godini, pod vodstvom Tonija Miloša donosi nam novi recept za ljetne dane, uz dašak francuske i dalmatinske obale u istom.

Kuglof s limunom uz dodatak ricotta sira i maslinovog ulja svježa je inačica klasičnog biskvita.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 300 g brašna
  • 1 pakiranje praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g ricotta sira
  • 150 g maslinovog ulja
  • korica 2 limuna
  • žlica arome vanilije

Priprema:

Za početak odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavimo u zdjelu, zajedno sa šećerom, i miksamo dok ne dobijemo pjenastu, blijedožutu smjesu.

Dodati ricotta sir te izmiješati ponovno da se smjesa spoji, odnosno postane homogena. Dodati maslinovo ulje, koricu limuna te aromu vanilije.

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.

U pripremljenu smjesu ricotte i maslinovog ulja dodati polovicu brašna pomiješanog s praškom za pecivom, zatim polovicu bjelanjaka, nakon toga brašno te završiti s ostatkom bjelanjaka.

Smjesu uliti u namašćeni kalup za kuglof te peći na 180 stupnjeva 30-35 minuta.

Ohlađeni kuglof možete glazirati smjesom šećera u prahu i limunu ili jednostavno posuti šećerom u prahu za rustikalniji izgled.

Foto: Josip Pudar

Učitati još
Zatvori