![Pizza kruh je comfort food koji će nam uljepšati tjedan](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh-recept.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe5.jpg)
Pizza kruh je idealna zamjena za pizzu, a sve što vam treba su osnovni sastojci za pizzu i običan, svakodnevni kruh. Jednostavno ćete ga pripremiti, a kad se ispeče, uživat ćete u svakom zalogaju!
Recept za pizza kruh donosi naša gastro blogerica Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Dobar tek i uživajte u druženju!
Pizza kruh
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe4.jpg)
Sastojci:
Za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žlice ulja
- oko 2,5 dl tople vode
Za punjenje:
- kuhana rajčica
- origano
- 200 – 300 g sira goude
- 200 – 300 g prešane šunke
Priprema:
1. Prosijanom brašnu dodati navedene sastojke i umijesiti. Tijesto pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom 45 – 60 minuta, da udvostruči volumen.
2. Tijesto tanko razviti, premazati kuhanom rajčicom i posuti origanom. Staviti ribani sir (ili kriške sira) i kriške prešane šunke (12 ili 16 komada, ovisno širini kalupa). Slagati narezane dijelove u kalup obložen masnim papirom.
3. Ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta i peći u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 45 minuta.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe2.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe3.jpg)
*Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Mirjana Šmit