Tonkina kužina: Pikantni pužići idealan su snack za subotnje popodne

Tonkina kužina: Pikantni pužići idealan
su snack za subotnje popodne

Ako niste negdje otputovali na romantičan vikend povodom Valentinova, a obzirom da je stigla polarna hladnoća, pretpostavljamo da subotu provodite u toplini svog doma. Ukoliko vam je plan cijelo poslijepodne i večer provesti na kauču, uz omiljene filmove i serije, trebat će vam nešto za prigristi.

Journalova nova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov ima super jednostavni recept za pikantne pužiće s nadjevom od sira koje ćete napraviti za čas.

Kad već ne možemo nigdje, evo daška Italije na stolu. Radi se zapravo o pahuljastom tijestu i pikantnom nadjevu od krem ​​sira, grana padana, česnjaka i začinskog bilja. 

Izaberite svoje omiljeno bilje, sir koji volite i slobodno izmijenite recept po želji.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 235 ml malke vode
  • 55 g maslaca (otopljenog) 

Za punjenje:

  • 100 g krem ​​sira
  • 200 g grana padana (naribanog)
  • 2 češnja česnjaka
  • 3 žličice suhog mediteranskog bilja (vlasac, peršin, ružmarin, bosiljak)
  • 3 komada sušenih rajčica iz ulja

Postupak:

U zdjelu stavite brašno sa soli. U mlaku vodu stavite: 1 žličicu šećera, 1 žličicu brašna te kvasac. Promješajte i pričekajte da se aktivira. Zatim stavite sve sastojke za tijesto u posudu i umiješajte glatko tijesto. Možete rukom ili mikserom, koristite nastavak za tijesto. 

Stavite tijesto na toplo da udvostruči volumen. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi i premažite ga krem sirom. U zdjeli pomiješajte grana padano, usitnjeni česnjak, osušenu rajčicu i začinsko bilje.

Stavite nadjev preko krem sira, zarolajte i izrežite oštrim nožem ili koncem na 12 jednakih dijelova. Stavite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite ih na toplom da se dižu još 15-ak minuta. Zatim pecite pužiće na srednjoj rešetki oko 25-30 minuta. Još vruće premažite s malo maslinovog ulja, natočite čašu vina i uživajte! 

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori