Mjesta koja ne smijete zaobići ako se ovog proljeća nađete u Berlinu

Mjesta koja ne smijete zaobići ako se ovog
proljeća nađete u Berlinu

Mamas Banh

Mamas Banh

Znam da nije moguće ikada završiti listu preporuka kada se radi o gradu kao što je Berlin, zato su članci na ovu temu neiscrpna inspiracija.

Ako želite iskustiti pravi Berlin, minglajte po skrivenim ulicama kvartova, jedite po azijskim restoranima, popijte dobru kavu, iznajmite bicikl…

…tražite štandove s jagodama, popijte pivo dok se vozite podzemnom, sunčajte se u parku, posjetite markete i obavite shopping na buvljaku.

Nova lista je spremna! 🙂

The Dawg

Vjerujte, ja sam najmanje tip za hot dog, ali ovo mjesto mi se sviđa iz nekoliko razloga. Nalazi se u najpoznatijoj shopping ulici u Berlinu, Kurfürstendamm, koju uglavnom posjećuju turisti. Ovaj dio  grada mi je najmanje drag i tamo idem samo kada moram, i zaista, u tom dijelu grada nećete pronaći previše restorana u kojima možete pojesti nešto na brzinu, a da je dobro. The Dawg je svakako iznimka. Nalazi se u sklopu Bikini Berlin shopping centra, kojeg svakako ako ste već tamo posjetite, a menu je osmislio poznati berlinski i Michelin chef Björn Swanson. Fast food koncept, pristupačne cijene i odlične hot dog kombinacije!

Funk You

U istom shopping centru nalazi se mali healthy café Funk You koji se smjestio odmah po sredini na samom prizemlju zgrade. Imaju pristojne smoothije i sirove torte. Dok uživate u svom zdravom zalogaju, imate pogled na zoološki vrt. Svakako pristojan odmor od shoppinga. 🙂

Buvljak na Arkonaplatzu

Berlin i buvljaci. Ako niste posjetili baš nijedan buvljak u Berlinu, kao da niste nigdje ni bili! Posebna je to ljubav. <3 Za razliku od najvećeg i najpoznatijeg buvljaka nedjeljom u Mauer parku, buvljak na Arkonaplatzu je udaljen svega nekoliko minuta pješice od Mauer parka, puno je manji i intimniji i svakako odličan izbor ako zaista želite nešto kupiti.

Karlove jagode

Sretna sam čak i dok ovo pišem, a kamoli dok jedem ove jagode. Uglavnom, svake godine otprilike početkom 5. mjeseca, Berlin preplave mali štandovi na kojima se prodaju jagode poznatije kao Karl’s Erdbeeren. Obitelj se specijalizirala za proizvodnju jagoda te u blizini Berlina imaju selo koje možete posjetiti, kupiti njihove proizvode, brati jagode, obići tvornicu te nešto i pojesti. Nikako nemojte proći pored Karlovog štanda, a da ne kupite jagode!

Mamas Banh

Vijetnamski restorančić koji se nalazi u donjem dijelu Prenzlauer Berga koji je definitivno manje napučen turistima. Mamas Banh se proslavio na berlinskom street food marketu koji se održava svakog četvrtka. Ponukani uspjehom, otvorili su restoran. Serviraju jednostavnu, kako sami kažu, vijetnamsku kuhinju za početnike. Ako želite pobjeći u malo mirniji dio grada, topla preporuka.

Gordon

Gordon je mjesto koje spaja izraelsku kuhinju, dobru mjuzu, kavu i umjetnost. Samouki chefovi su veliki obožavatelji izraelske kuhinje, koriste samo lokalne namirnice i ne boje se kršiti pravila. Doron and Nir su nekada puštali glazbu u barovima u Tel Avivu te su svoju ljubav prema techno i house glazbi uspješno spojili s ljubavlju prema hrani. Iz tog razloga u restoranu često svira DJ te možete pronaći pomno selektiranu kolekciju ploča. Zbog ovog restorana, bara i record shopa se svakako isplati potegnuti do cool Neuköllna!

Učitati još
Zatvori