Marie Wasler: Francuski tost s jagodama za malo drugačiji uskrsni brunch

Marie Wasler: Francuski tost s jagodama za
malo drugačiji uskrsni brunch

Općenito bih za sebe rekla da nisam nužno osoba koja previše voli ili se baš drži nekih tradicija. Pa tako nisam mišljenja da se nužno uvijek moramo držati nekih tradicionalnih blagdanskih jela i recepata, nego zapravo možemo blagdane iskoristiti za to da malo eksperimentiramo i isprobavamo nove stvari.

Ovaj french toast (ili na hrvatskom – pohani kruh) baš nekako vidim na lijepo ukrašenom stolu. Sunce vani sija, a na stolu osvježavajuće mimoze; u pozadini svira ugodna glazba, a stol je okružen najdražim osobama. Garantiram vam da ćete usrećiti cijelu obitelj ili ekipu ako im priredite ovo za brunch! 

French toast s jagodama

Sastojci:

  • 4 šnite starog kruha (barem 1, 2 dana)
  • 240 g biljnog mlijeka (preporučam bademovo mlijeko s okusom vanilije)
  • 50 g brašna od slanutka
  • sladilo po želji (ja sam stavila žlicu agavinog sirupa)
  • cimet
  • aroma vanilije ako niste koristili mlijeko s okusom vanilije
  • prstohvat soli 
  • malo veganskog maslaca

Priprema:

U jednoj manjoj zdjelici pomiješajte brašno s malo mlijeka tako da smjesa bude skroz glatka. Zatim pomiješajte sve sastojke. Šnite kruha stavite u duboki tanjur ili posudu. Polijte smjesu od biljnog mlijeka preko kruha i pustite da odstoji 10-ak minuta. 

U tavi rastopite maslac. Na vrućem maslacu ispecite tost sa svake strane 2-3 minute. 

French toast poslužite uz svježe jagode. Također, možete napraviti i biljni šlag od kokosa i posuti jestivo cvijeće preko njih kako bi još bolje izgledali.

Recept nam donosi Marie Wasler. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu Instagram profilu. 

Foto: Marie Wasler

Učitati još
Zatvori