Filmske vjenčanice koje zaslužuju trenutak pažnje

Filmske vjenčanice koje
zaslužuju trenutak pažnje

Odbjegla nevjesta

Iako samo na filmu i u fiktivnim vjenčanjima, neke su filmske vjenčanice s godinama postale kultne kreacije prema kojima mladenke i danas šivaju svoje haljine za veliki dan. Romantične priče koje kulminiraju velikim vjenčanjima, poput one u Sumrak sagi između Belle i Edwarda, okrunjene su scenama za pamćenje, u haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera. U ovom konkretnom filmskom slučaju to je bila elegantna vjenčanica sa šlepom i čipkastim detaljem na leđima s potpisom Caroline Herrere i koja je mnoge mladenke nadahnula za njihovu haljinu.

U nekima se glavne protagonistice uopće nisu u konačnici udale, no haljine ostaju u pamćenju u svima poznatim filmskim scenama. Jedna od njih je dramatična haljina s potpisom Vivienne Westwood u kojoj je Big slomio srce Carrie kada se nije pojavio na vjenčanju, koju je u konačnici zamijenila kultnim plavim Manolicama i klasičnim bijelim kompletićem na intimnom vjenčanju u vijećnici. Jennifer Lopez kao Mary Fiore nije niti imala scenu vjenčanja s pravim odabranikom, Matthewom McConaugheyem, nego je u vijećnicu otišla s Justinom Chambersom u uskoj vjenčanoj haljini s otvorenim ramenima, a svoj je sretan filmski kraj dočekala malo kasnije.

Okupili smo neke od najzapaženijih vjenčanica u posljednjih 20-tak filmskih godina, a uz to kreirali i dobru filmsku maraton listu za opušteni vikend. Slatku prozirnu kombinaciju čipke i perja koju je Keira Knightley nosila u filmu Zapravo ljubav, minimalističku kreaciju bez rukava Katherine Heigel kada se napon udala u filmu Uvijek djeveruša, nikad nevjesta , “duplu” vjenčanicu Anne Hathaway i Kate Hudson u filmu Ratovi među nevjestama – sve pronađite u nastavku.

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) u filmu Seks i grad

Maggie Carpenter (Julia Roberts) u filmu Odbjegla nevjesta

Juliet (Keira Knightley) u filmu Zapravo ljubav

Daisy Buchannan (Carey Mulligan) u filmu Veliki Gatsby

Bella Swan (Kristen Stewart) u filmu Sumrak saga: Praskozorje, 1. dio

Mary Fiore (Jennifer Lopez) u filmu Vjenčanje iz vedra neba

Mia Thermopolis (Anne Hathaway) u filmu Princezini dnevnici 2

Jane (Katherine Heigl) u filmu Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta

Emma (Anne Hathaway) i Liv (Kate Hudson) u filmu Rat među nevjestama

Foto: screenshot

Učitati još
Zatvori