Destination wedding u Toskani – može li ljepše od toga?

Destinacijska vjenčanja su veliki trend

Destination weddings, odnosno vjenčanja koja se organiziraju na lokacijama izvan grada u kojem par živi, brzorastući su trend, pogotovo izvan granica Hrvatske. Postoji više službenih definicija destinacijskog vjenčanja, obično se upotrebljava ona najšira, no nije baš svako vjenčanje na nekoj drugoj lokaciji – destinacijsko.

Par će se obično odlučiti za destinaciju koja im je zbog nečega važna, bilo zbog podrijetla jednog od partnera, romantičnog putovanja na kojem su utvrdili temelje svoje veze, no ponekad jednostavno žele malo vjenčanje na nekoj egzotičnoj lokaciji, s najbližom obitelji i prijateljima kojima će pružiti događanje za pamćenje.

Smisao destinacijskog vjenčanja je mini putovanje za manji broj uzvanika i zaista posebna ceremonija. Mladenci će sudbonosno da izgovoriti u mjestu iz svojih snova, često nakon toga odmah ostati i na medenom mjesecu te pamtiti vjenčanje kao izniman događaj.

Priča iz snova u Italiji


Kristina i Nicola su, nakon dvoumljenja između Italije i Hrvatske, za svoju destinaciju odabrali Toskanu, zbog Nicolinog podrijetla. I naravno da je prekrasna Toskana bila scenografija za pamćenje – redovi čempresa, maslina, duge zavojite ceste, rustikalne vile, mala pitoreskna mjestašca… Sve se to našlo kao motiv na fotografijama naše Marije Laće koja je bila službeni fotograf.

Cijela se priča odvila u općini Carmigiano, 15-tak kilometara udaljenoj od Firence. Mladenci su kao mjesto za snimanje romantičnih fotografija odabrali mjestašce Artimino, a nakon vjenčanja večeru i proslavu organizirali su u Villi Fattoria La Serra. Sva u kamenu, okružena vinogradima, predstavljala je idiličnu sliku i pravi osjećaj Toskane koju su htjeli prenijeti svojim gostima koji su većinom pristizali iz Hrvatske.

Koncept vjenčanja nije bio klasičan, a to je i česta odlika destinacijskih vjenčanja jer mladenci žele svojim gostima ponuditi posebno iskustvo. Nakon ceremonije vjenčanja svi su krenuli put vile, a nakon koktela i druženja, poslužena je večera sastavljena od talijanskih specijaliteta. Večera je odrađena u jednom sjedenju bez pauze, a nakon toga su se svi preselili ispred vile gdje su kraj bazena mladenci rezali tortu. Party je bio gotov već u 1 sat što je gostima dalo dovoljno vremena da se odmore i idući dan nastave istraživati predivnu lokaciju.

Foto: Marija Laća, @marijalaca_weddings

0