Afirmacijama do sretnijeg života

Već sam se bezbroj puta uvjerila kako su afirmacije jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primjeniti na svim poljima našega života, bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

afirmacijezivot

Afirmacije su sve ono što mislimo, govorimo, izjavljujemo i slušamo. Kada bismo samo malo više pažnje obratili na ono što izgovaramo tijekom dana, pronašli bi mnoge negativnosti, kukanja, zamjeranja i loših riječi kojima potvrđujemo neka naša trenutna stanja, kao npr. „kako je težak dan danas, izluđuje me ova kiša, opet taj glupi posao, ne mogu više slušati kako mi ponavljaju što moram, ne želim biti ovdje s tim osobama u istom prostoru, ne želim ustati, svaki dan ista priča…“ i slične rečenice.

afirmacije

Sve to kreira naš dan, naše sutra, našu budućnost i naš život. Upravo to što izgovaramo je ono što živimo. Pokušajmo biti svjesni kada nešto izgovaramo, ili bar, za početak, razmisliti o onome što smo izgovorili, i drugi puta, jednostavno, izgovoriti na drugačiji način. Možda će vam se to činiti bez smisla ili naporno, ali vježbajte, što ćete se češće fokusirati na izgovoreno, to će vam postajati prirodnije i normalnije. Na kraju, sve je stvar pristupa, što i jest princip funkcioniranja pozitivnih afirmacija.

afirmacije2

Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vrijeme. Ništa se ne događa preko noći. Zamislite to kao kada posijete sjeme u zemlju, njegujući ga i zalijevajući, iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba puno ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.

afirmacije3

Napisati ću vam nekoliko divnih afirmacija koje djeluju na svim životnim poljima i možete ih izgovarati kada god poželite, navečer prije spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok vozite auto, radite, šetate, pospremate kuću ili odmarate. Što više i češće ih izgovarate to će one biti brže i efikasnije!

Ja volim i prihvaćam sebe, upravo ovakvu/ovakvog kakva/kakav sam, sada i ovdje.

Život me voli i podržava. Sigurna/siguran sam.

Ja volim svoj posao koji mi donosi obilje svake vrste.

Izvrsnog sam zdravlja i moje stanice u tijelu svakodnevno se obnavljaju.

Uživam u odnosima u kojima se međusobno poštujemo i podržavamo.

Sve što radim radim s ljubavlju, lakoćom i veseljem.

U mom svijetu sve je onako kako je najbolje za mene.

Moj dan započinje i završava afirmacijama. Pišem ih svojim klijentima i ponavljam na svojim radionicama. I uvijek im se iznova veselim, jer su moćne, stvarne i djeluju.

0