Nogometni dresovi i sportske trenirke sve su popularniji. Kako nositi ovaj mikro trend?
Nogometni dresovi i sportske trenirke sve su popularniji. Kako nositi ovaj mikro trend?

Nogometni dresovi i sportske trenirke sve su popularniji. Kako nositi ovaj mikro trend?

U 2023. smo svi bili opčinjeni ideologijom tihog luksuza. Nosili smo profinjene i elegantne formalne komade, te pratili clean estetiku. No koji su planovi za 2024.?

Iako vjerujemo da će otmjenost i profinjenost ostati go-to izbor mnogih modnih fanova, najnovije high street kolekcije nalažu popularnost sportskih komada, među kojima se izdvajaju nogometni dresovi. Inspirirani sportom, pogotovo nogometom, dizajneri su u nove kolekcije ubacili niz majica, vesta, bomber jakni i trenirki nadahnutih sportskim dizajnom i krojevima.

Popularizacija sportskih dresova

Već smo u 2022. primijetili hype za motorističkim i Formula 1 jaknama s tekstom i reklamama, a u jesen 2023. godine smo pratili atraktivne street kombinacije trendseterica koje su u fokus stavljale adidas trenirke. Za više o adidas trendu i kako ga rekreirati kliknite ovdje. Sada kao najnoviji modni fenomen, trendseterice kombiniraju sportske i formalne komade unutar looka. Takva kombinacija nespojivih stilova nekoć je bila nezamisliva, a u 2024. je modni recept za upečatljive i moderne lookove, bar po mišljenjima modnih fanova na Instagramu i Tik Toku.

Osim formalnih komada, neke influencerice kombiniraju sportsku odjeću s trendi komadima kao što su baggy traperice, slip suknje, kitten heels i balerinke za dašak modernosti u svakodnevnom outfitu.

Modni recept za corp-sport outfit

Vjerujemo kako će mnogi ovaj modni trend izbjegavati, a rijetki ga prihvatiti i nositi u budućim kombinacijama. No, za one koji žele u ovoj sezoni iskušavati i eksperimentirati s kombinacijama, stilovima i komadima, otkrivamo tajni recept kreiranja uspješnih i kul corp-sport kombinacija.

Kako biste sami rekreirali ovaj corp-sport stil, kreirajte formalnu i profinjenu kombinaciju, te jedan elegantni komad zamijenite sportskim. Easy and fun. Ravni blejzer zamijenite adidas gornjim dijelom trenirke, formalne hlače s Nike trenirkom ili basic majicu s nogometnim dresom. A za dodatan šarm, cipele zamijenite sportskim balerinkama ili trendi samba tenisicama. Neki modni entuzijasti su otišli korak dalje i krenuli spajati glamurozne i šljokičaste komade s dresovima i trenirkama kako bi postigli još veći kontrast stilova.

Inspirirajte se outfitima trendseterica u nastavku i pogledajte high street ponudu sportskih komada. A ako ste ljubitelji vintage i second-hand shopova, sigurno ćete i u njihovoj raskošnoj ponudi pronaći atraktivan nogometni dres ili sportske bermude.

Učitati još
Zatvori