Gastro novost: Chef Mario Mihelj potpisuje novi meni kultne Skenderice 1912
Gastro novost: Chef Mario Mihelj potpisuje novi meni kultne Skenderice 1912

Gastro novost: Chef Mario Mihelj potpisuje
novi meni kultne Skenderice 1912

Hrvatska gastro scena s početkom jeseni dobila je novu, zanimljivu suradnju koja će razveseliti mnoge. Iako su do sada surađivali na nekoliko projekata, Ana Lisak iz Cateringa Lisak i chef Mario Mihelj u idućem će razdoblju zajedno stvarati nove priče koje će razveseliti poznavatelje dvaju entuzijasta koji, svatko u svom području, pomiču granice i iznova teže izvrsnosti. Ova suradnja spaja iskustvo, kreativnost i tradiciju.

Jedan od prvih zajedničkih projekata bilo je osmišljavanje jesenskog menija za restoran Skenderica 1912, poznatog čuvara stare zagrebačke kuhinje, a koja se nalazi u Remete ul. 168. Suradnja između chefa Mihelja, Ane Lisak i Brune Pavlića – vlasnika restorana, rezultat je zajedničke vizije, a to je povezati suvremeni pristup gastronomiji s nasljeđem koje Skenderica njeguje više od stoljeća.

janjeci but_Skenderica
Janjeći but

Nova interpretacija starozagrebačkih klasika

„Spoj tradicije i suvremenog pristupa ono je što me inspirira. Suradnja s Cateringom Tim Lisak dogodila se vrlo prirodno. S Anom i njezinim timom surađujem već godinama i prepoznajemo se u istim vrijednostima, a to su visoki standardi, kvaliteta i bezkompromisan pristup. Zajedno s Brunom Pavlićem iz Skenderice odlučili smo oživjeti starozagrebačku kuhinju na suvremen način, zadržavajući dušu, ali unoseći nove tehnike i prezentaciju“, istaknuo je chef Mario Mihelj.

Zvijezde novog jesenskog menija svakako su: hladna terina od goveđeg jezika i kuhanog repa s kremom od hrena i jabuke, kiseljenom ljutikom i emulzijom od bučinih sjemenki, juha od vrganja i gusta juha od piceka i mlinaca, njoki s vrganjima i kečapom od gljiva, krpice sa zeljem u obliku raviola (autorstvo chefa Ivana), kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima, sporo pečeni janjeći but s umakom od ružmarina, češnjaka i pečenja, poslužen na pireu od krumpira i komorača, kao i mnoga druga jela koja ćemo zavoljeti na prvu.

Juha s piletinom i mlincima
Krpice sa zeljem
Pileći parfe

Skenderica – čuvar tradicije s pogledom u budućnost

„Sve je utemeljeno na sezonskim, lokalnim namirnicama. Želimo da gost prepozna okus djetinjstva, ali u novom, modernom ruhu“, rekao je Mario Mihelj, dok je Bruno Pavlić dodao: „Skenderica ostaje čuvar tradicije, ali i otvara prostor inovacijama. Prepoznali smo se u zajedničkim vrijednostima Skenderica je čuvar stare zagrebačke kuhinje, Catering Lisak donosi iskustvo i organizaciju, a chef Mihelj unosi kreativnost i suvremeni pristup. Željeli smo pokazati da to može živjeti u novim oblicima i tako privući nove generacije gostiju!“

Krpice sa zeljem i gnudi s vrganjima i kečapom od gljiva jela su koja će posebno oduševiti goste jer spajaju autentične okuse s modernim twistom. „Našim stalnim gostima poručujemo da Skenderica ostaje ono što je uvijek bila mjesto domaće topline i poznatih okusa, ali i da tradicija može biti inspiracija za nove gastronomske doživljaje“, zaključuje Pavlić.

Skenderica 1912
Skenderica 1912

Most između iskustva i inovacije

Novoj suradnji veseli se i žena koja vlastitim primjerom i radom svakodnevno pomiče granice savršenstva – Ana Lisak, koja je pokazala kako stvoriti obiteljski posao prožet stalnim traženjem novih izazova. Jedan od njih je i ova nova suradnja, o kojoj kaže: „Mi smo most između tradicije i suvremenog iskustva. Sebe u ovoj suradnji vidim kao most između iskustva cateringa i snage restorana, uz kreativni potpis chefa Mihelja i našeg chefa Ivana Najdeka. Naš zadatak je osigurati organizaciju, logistiku i besprijekornu izvedbu, od kuhinje do servisa. Catering Lisak ovom suradnjom dobiva novu dimenziju. Zadržavamo ono po čemu smo poznati, a to su profesionalnost i organizacija, ali uz kreativne ideje chefa Mihelja uvodimo i nove koncepte, sezonske menije i suvremene prezentacije jela.“

Nova suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja primjer je kako se zagrebačka tradicija može spojiti s modernim kulinarstvom i suvremenim ugostiteljskim standardima. Kroz jela koja reinterpretiraju staru zagrebačku kuhinju, ali i kroz partnerski pristup između restorana i cateringa, ovaj projekt donosi osvježenje na domaću gastronomsku scenu.

Dodatne informacije

Lokacija: Remete 168, Zagreb

Telefon: 091 753 5472, 098 4344 90

Foto: Filip Popović, PR

Učitati još
Zatvori