Sofia Richie ima toliko dobar stil da je kopira i Kylie Jenner. Evo kako možete i vi
Sofia Richie ima toliko dobar stil da je kopira i Kylie Jenner. Evo kako možete i vi

Sofia Richie ima toliko dobar stil da je kopira i Kylie Jenner. Evo kako možete i vi

Street style stil Sofije Richie evoluirao je od L.A. party girl estetike do sofisticirane, old money, quiet luxury estetike. Njezino nedavno vjenčanje izazvalo je veliku pažnju na Instagramu i od tada su za njezinim modnim kombinacijama poludjele sve trendseterice, a izgleda da je privukao pažnju i Kylie Jenner.

Old money estetika u 21. stoljeću reformirala se. Logotipi više nisu prisutni i uklanja se stigma da samo bogati mogu izgledati bogato. Danas se fokus stavlja na kvalitetu odjevnih komada bilo da dolaze od svjetskih dizajnera ili second hand shopova. Old money estetika lako se prilagođava mnogim osobnostima, a istovremeno je praktična i osviještena.

U zadnje vrijeme na TikToku se sve više širi old money estetika pa tako hashtagovi s tim nazivom imaju preko 900 milijuna pregleda. Tenniscore i equestrienne stil apsolutna su definicija ovakvog looka.

Klasični old money komadi su polo majice, dizajnerski komadi tihog luksuza, prsluci, bijele tenisice, capri hlače, prošivene jakne i krojeni komadi. Modne inspiracije za ovakve outfite uključuju princezu Dianu i Jackie Kennedy. Naprimjer, Guccijeva Jackie torba, nazvana prema spomenutoj bivšoj prvoj dami, pravi je old money komad.

Nabrojenim poznatim damama pridružila se ni manje ni više nego Kylie Jenner. Mlada poduzetnica u Parizu je prošetala outfite koji odišu old money estetikom. Kylie je novim stilom iznenadila sve, a mnogi su je na društvenim mrežama optužili za kopiranje modnog stila Sofije Richie.

Komade poput haljina spuštenog struka, bijelog kompleta i cipela s oblim vrhom dežurni kritičari označili su kao sporne. Prvi look koji je Kylie Jenner je crna Bottega Veneta midi haljina spuštenog struka, Sardine model torbe, i Cone Wraparound sunčane naočale. Uz to je iskombinirala crne Lanvin Swing salonke.

Zatim je Kylie prošetala u matching crop sakou i suknji iz Maximilian Davis kolekcije za sezonu jesen/zima 22. Odlučila se za Gucci sunčane naočale i cipele The Row model Olivia Calfskin.

Kako biste ovog ljeta i vi mogli zablistali u old money outfitima, donosimo neke pristupačne komade koji odgovaraju sofisticiranoj estetici, a kojima možete iskopirati Kylie Jenner i Sofiju Richie.

Prvi look

Kožne cipele
Massimo Dutti
Crna kožna torbica
Mona

Drugi look

Bijela haljina
Alaia (Net-a-porter)
Bijele sandale
Mango

Treći look

Zara komplet
Zara
Zara block cipele
Zara
Sunčane naočale
Bottega Veneta (Alfa vision optika)

Foto: Tik Tok (@kyliejenner), Instagram (@sofiarichiegrainge), Profimedia

Učitati još
Zatvori