Sitniš je brend koji izrađuje nakit od bivšeg hrvatskog “sitniša”
Sitniš je brend koji izrađuje nakit od bivšeg hrvatskog “sitniša”

Sitniš je brend koji izrađuje nakit od bivšeg hrvatskog “sitniša”

Prošlo je gotovo pola godine od kako je Euro postao službena hrvatska valuta, no mnogi su još sentimentalno vezani za Kunu. Ako se možete pronaći među njima onda će vas oduševiti ova genijalna ideja mladog para iz Zagreba. Oni su, naime, odlučili sačuvati uspomenu na bivšu hrvatsku valutu i to u obliku nakita. Tako je nastao brend Sitniš.

  • Tko stoji iza brenda Sitniš? 

Iza brenda Sitniš stoji Lorena Kovačec (22) i Leopold Šaljan (27) mladi par iz Zagreba. Lorena je završila zdravstvenu školu za dentalnog asistenta, a Leopold je završio preddiplomski studij smjera Zračni promet na Fakultetu prometnih znanosti.

sitniš-nakit7
  • Kako ste došli na ideju osnivanja brenda?

Sitniš je ideja koja je nastala krajem 2022. godine u vremenu kada su se odbrojavali zadnji dani hrvatske kune kao službene valute Republike Hrvatske. Povodom toga odlučili smo na što kreativniji i unikatniji način sačuvati naše stare kovanice i samim time simbol hrvatske nacionalnosti.

  • Imate li dovoljno zalihe sitniša? 

Osigurali smo dovoljnu zalihu sitniša. Svaku kovanicu imamo u svim godinama te se naše originalne modelirane kovanice lijevaju, a izliveni komadi su ti koji idu u prodaju.

  • Gdje izrađujete nakit i koliko traje cijeli proces? 

Naše kovanice izlijevaju se kod naših suradnika, a ostatak posla odvija se u našoj radioni. Najzahtjevniji dio posla, koji oduzima najviše vremena, je modeliranje kovanica, a trajanje preostalog dijela našeg posla ovisi o vrsti nakita koji se proizvodi.

  • Što imate u ponudi od nakita? 

Trenutno u ponudi imamo privjeske i ogrlice od jedne, dvije i pet kuna. Osim toga, imamo i ogrlice, narukvice i naušnice s pozlaćenim kovanicama od pet lipa.

  • Koji su vam planovi za skoriju budućnost? Imate li još genijalnih ideja?

Uskoro će našu ponudu upotpuniti narukvice, naušnice i ogrlice s kovanicama od dvadeset lipa. U budućnosti planiramo proširiti našu ponudu koja će uključivati sve kovanice i sve godine. Sitniš je ideja koja će se s vremenom razvijati i vjerujemo da će vam se naše ideje svidjeti.

 

Sitniš možete naručiti putem Instagrama ili maila sitnis.info@gmail.com.

Foto: Sitniš

Učitati još
Zatvori