Modne blogerice koje imaju iznad 40 godina i izgledaju odlično

Modne blogerice koje imaju iznad 40
godina i izgledaju odlično

blogerica4

Angie Cox (@youlookfab)

Iako je fokus medija i publike redovito na mladim ‘it’ djevojkama koje blogersku scenu čine dinamičnom, podjednako, ako ne i stilski zanimljivije, modne su blogerice iznad 40 godina, čije odjevne kombinacije pokazuju kako dobar stil ne poznaje granice. You Look Fab, Not Dressed as Lamb, J’adore couture i Accidental Icon, blogovi su koji su se nametnuli čitateljima, a njihove autorice odlično se zabavljaju modom u svojim 40-ima, 50-ima i 60-ima.

YouLookFab, adresa je iza koje stoji Angie Cox, koja je zajedno sa suprugom Gregom pokrenula svoju stranicu, kako bi pokazala da je moda jedna velika igra i zabava. 44-godišnja Angie u modnoj je branši preko 20 godina kao dizajnerica, buyerica i modna stilistica, a njena životna filozofija svodi se na to da dobar stil nije rezerviran isključivo za one s velikim budžetom, malim brojem godina ili zadanim oblikom tijela. Na blogu, koji postoji od 2006. godine, Angie je napisala više od 2.000 postova u kojima daje modne savjete svojim čitateljicama, neovisno o njihovoj dobi, konfekcijskoj veličini ili kupovnim mogućnostima.

blogerica

Catherine Summers, 43-godišnja blogerica iz Engleske, nekoć je sanjala o karijeri modne fotografkinje, a svoju je mladenačku strast ipak ostvarila kreirajući sadržaj za svoj modni blog Not Dressed as Lamb, koji je pokrenula 2011. godine kao vrstu kreativnog ‘outleta’. Danas je on jedan od vodećih modnih blogova u Velikoj Britaniji za žene iznad 40 godina te je osvojio mnoge nagrade. Njegova vlasnica, crvenokosa Catherine voli boje i miješanje uzoraka, a svoj stil opisuje eklektičnim preppy chicom. Osim o osobnom stilu i modi, autorica piše i o zdralju i fitnessu, pozitivnom viđenju vlastitog tijela, procesu starenja iza 40., a ženama savjetuje da se u bilo kojoj dobi odijevaju kako žele i u skladu s onim što im pristaje.

blogerica9

blogerica11

blogerica13

J’adore couture osnovala je 2004. Kim Mitchell Stokes, nagrađivana umjetnička direktorica brenda Banana Republic. Uz užurban životni ritam, Kim također ima vremena i za svoj blog, koji pripada kategoriji mode i lifestylea. Njen stil najbolje se može opisati kao tomboy chic u monokromnoj paleti, a 50-godišnja kreativka znalački spaja dizajnerske komade Proenze Schouler, Balenciage i Celinea s high street potpisom Topshopa, GAP-a i J.Crewa. Kim je također kolekcionarka cipela, torbi i jeansa, obožava slojevito odijevanje, a stilska ikona joj je Diane Kruger, koja se odijeva bez stilističkih intervencija.

blogerica7

blogerica5

blogeric5

61-godišnja Lyn bloganjem se počela baviti relativno nedavno, no njena stranica Accidental Icon u godinu je dana svejedno uspjela steći vjernu čitateljsku publiku. Blog je utemeljila jer nije mogla pronaći modni blog ili magazin koji bi nudio urbanu, modernu i intelektualnu estetiku te otkrivao inspirativne žene koje prema njenim riječima žive “zanimljive, ali obične živote” u velikim gradovima. Žene, poput nje same, koje nisu poznate i slavne, ali su inteligentne, kreativne, modno znatiželjne i pomiču tradicionalne granice. Lyn se može pohvaliti originalnim stilom, koji hoda po rubu pobune i konvencije te bira odjeću koja najbolje reprezentira nju i njenu osobnost.

blogerica18

blogerica15

blogerica14

blogerica17

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori