Joe Mortell: Pastelni retrofuture svet 3D dizajnera u koji bismo se rado preselili
Joe Mortell: Pastelni retrofuture svet 3D dizajnera u koji bismo se rado preselili

Joe Mortell: Pastelni retrofuture svet 3D dizajnera u koji bismo se rado preselili

Sada je već suvišno govoriti da je tehnologija promenila način na koji mnogi stvaraoci – bilo vizuelni, literarni ili bilo koji drugi – kreiraju svoja dela. Međutim, sa sve tanjim granicama između virtuelnog i realnog, postaje teže utvrditi šta je stvarno, a šta kompjuterska kreacija. Tako je bilo i kada smo naišli na profil ovog londonskog dizajnera enterijera. Joe Mortell svojim nestvarnim oblikovanjem prostora naterao nas je da više puta proverimo je li išta od toga zaista postoji (no, i dalje nismo sasvim sigurni).

Where the past meets the future…

Retrofuture estetika, priznajemo, naša je slaba tačka. Ako neki komad ili celokupan enterijer istovremeno izgleda kao scenografija naučno-fantastičnog filma i prostor iz 80-ih, velika je verovatnoća da će nam se dopasti. Joe Mortell svojim kreacijama upravo balansira između ove dve udaljene epohe, kombinujući elemente naizgled oprečnih estetskih tendencija. Futuristički dizajn obliven je metalnim konstrukcijama i monohromatskim materijalima. Sa druge strane, topla paleta i naturalistički motivi okosnica su trendova iz 70-ih i 80-ih. Enterijeri koje Mortell kreira stoga, prostor su na kome se sreću prošlost i budućnost.

and a little bit of surrealism

Na sve to, Mortell u svoj svet unosi i dašak nadrealizma, taman toliko da scena zaliči na kojekakve onirične predstave, nešto poput prostora koje nastanjujemo u snovima. Zamišljamo da bi ovako izgledala Alisina Zemlja čuda 21. veka. Ako kojim slučajem neki holivudski producent planira takav rimejk, nadamo se da će Joe Mortell biti zadužen za vizuelne efekte.

Foto: Instagram (@joemortell)

Učitati još
Zatvori