Sambice su možda rasprodane, ali ovaj model idealna im je zamjena
Sambice su možda rasprodane, ali ovaj model idealna im je zamjena

Sambice su možda rasprodane, ali ovaj
model idealna im je zamjena

Posljednje vrijeme na Instagramu sve više viđamo cure koje u svojim dnevnim kombinacijama nose Samba tenisice. Njih smo već najavili kao model koji će biti apsolutni hit u 2023. godini pa su se vrlo brzo rasprodale na svim platformama. Sambica nema ni za lijeka, ali zato je tu još jedan Adidasov model koji je vjerodostojna zamjena razgrabljenim Sambicama. Radi se o Adidas Gazelle modelu koji je vrlo sličan prethodno spomenutom modelu. Koja se priča krije iza hit tenisica koje se također doživjele svoj veliki povratak i koje se ponovno prodaju brzinom munje te kako ih razlikovati od Sambica saznajte u nastavku.

Adidas Gazelle – stari model koji se ponovno vraća u modu

Prve Adidas Gazelle tenisice od antilopa kože sežu još u 1966. godinu i bile su izvorno napravljene za mali nogomet. Također dolazile su samo u kombinacijama boja crvene i plave. Danas to više nije ista priča jer su osmislili sve moguće boje i nijanse koje možemo zamisliti pa je izbora zaista pregršt. Zahvaljujući Mike Jaggeru i Kate Moss ove tenisice postale su modni komad, a danas ih, osim influencera, nose Rita Ora, princ Harry, David Beckham i mnoge druge zvijezde. Ovaj model zapravo nikada nije sasvim izašao iz mode, ali sada je toliki hit da ga nose apsolutno svi. Na popularnost ovog modela utjecala je i kolaboracija s Guccijem u lipnju prošle godine. Bila je to kampanja koja je doživjela trenutni uspjeh ponajviše zahvaljujući mladoj zvijezdi – Harry Stylesu.

Iako su vrlo slične Samba modelu, Adidas Gazelle prepoznat ćete po gornjem dijelu koji je napravljen od antilop nubuka, Osim toga imaju prepoznatljive pruge Adidas loga, T-prste, zakrpu na peti, minimalistički gumeni potplat i logo Gazelle u metalik zlatnoj boji.

Ne čudi nas uopće to što se dogodila pomama za Adidas Gazelle jer se radi o vrlo minimalističkoj tenisici koja se odlično kombinira na različite dnevne stylinge. Od traperica preko mini i maksi suknja pa sve do mini i maksi haljina. Apsolutno pozdravljamo trend tenisica koji je napokon olakšao ženama u svakodnevnim obavezama i poslovnim kombinacijama. Uz Gazelice možete biti mirni što se tiče udobnosti, praktičnosti i izgleda. Za one koji ne vole prevelike đonove, ove su tenisice pun pogodak. Ono što mi jako volimo, ususret proljeću koje stiže, su boje u kojima Adidas Gazelle dolaze.

Sambice su se razgrabile i nisu dostupne apsolutno nigdje. Adidas Gazelle još se uvijek mogu nabaviti negdje, ali ne garantiramo da će to zadugo tako i ostati. Koje smo sve nijanse novog hita među tenisicama odabrale, provjerite u nastavku.

Foto: Zalando, Instagram(@katyantalya, @blvckhoodieee)

Učitati još
Zatvori