Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije kojima je u prvom planu fudbal
Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije kojima je u prvom planu fudbal

Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije
kojima je u prvom planu fudbal

Svet trenutno trese fudbalska groznica! Upravo je fudbal inspiracija za naše preporuke koje sadrže serije fudbalske tematike. Popis pet najzanimljivijih čeka vas u nastavku.

The English Game

Miniserija koja prati razvoj fudbala u Engleskoj u 19. veku. Kroz šest epizoda upoznajemo aristokrata Arthura Kinnairda, jednu od prvih fudbalskih zvezda i Fergusa Sutera, priznatog fudbalera. u njihovom nastojanju da prevladaju rasne razlike.

ted lasso

Ted Lasso

U vrlo kratkom roku Ted Lasso se plasirao u jednu najboljih humorističnih serija poslednjih godina. I to sa razlogom! Jason Sudeikis apsolutno briljira u ulozi poznatog trenera.

Club de Cuervos

Club de Cuervos originalna je Netflixova serija na španskom jeziku koja nas vodi u izmišljeni grad Nuevo Toledo u Meksiku. Lokalni gradski fudbalski tim, Cuervos FC, u središtu je zbivanja. Dok lični odnosi igrača takođe čine deo priče, fokus je zapravo na borbi za moć oko upravljanja timom. Mogi bismo reći da je ovo sjajan primjer kako to izgleda kada se spoje telenovela i fudbal.

The Kicks

Namenjen mlađoj publici, The Kicks prati 12-godišnjakinju koja važi za veliku nadu ženskog fudbala. Ali, iznenadno preseljenje bi moglo poprilično uticati na njenu fudbalsku karijeru, budući da će završiti u klubu koji uspešno drži dno lestvice.

Save our squad

Save Our Squad

David Beckham je zvezda serije Save Our Squad. Zahvaljujući ovoj limitiranoj seriji popularni Becks se vraća svojim korenima, odnosno na mesto sa kojeg je počela njegova karijera – istočni London. Razlog njegovog povratka je spašavanje tima Westward Boysa, kojem preti opasnost od ispadanja u nižu ligu.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: IMDb, Disney+

Učitati još
Zatvori