Pregacha: Kocke s perecima i maslacem od kikirikija gotove su za 10 minuta
Pregacha: Kocke s perecima i maslacem od kikirikija gotove su za 10 minuta

Pregacha: Kocke s perecima i maslacem od
kikirikija gotove su za 10 minuta

Brze kocke se ne peku, gotove su za 10 minuta (i to čak ako i niste vješti u kuhinji), a za njih će vam trebati samo 6 namirnica. Drugačije su od svih slastica na koje smo naviknuli. Hrslave, slano-slatke, mirisne… A tu je i čokolada, jer bez čokolade skoro pa i nema dobrog deserta.

Brze kocke s perecima i maslacem od kikirikija

Pregacha kocke s perecima i čokoladom

Sastojci:

Prvi sloj:
  • 150g maslaca
  • 250g maslaca od kikirikija
  • 180g šećera u prahu
  • 200g slanih pereca
Drugi sloj: Ganache s maslacem od kikirikija
  • 300g tamne čokolade 70% (ali može i pola-pola s mliječnom čokoladom)
  • 60g maslaca od kikirikija
Pregacha kocke s perecima i čokoladom
Pregacha kocke s perecima i čokoladom

Postupak:

  • Prvo izdrobite perece tako što ćete ih u vrećici udarati batom za meso ili nekom posudom dok ne dobijete sitne komadiće. Ne trebate prah ili nešto jako sitno, ali opet, zbog lakšeg rezanja, potrebno je dobiti nešto sitnije komade.
  • Perece istresite u posudu, dodajte prosijani šećer u prahu i na kraju otopljeni maslac i maslac od kikirikija (koji treba biti sobne temperature). Sve pomiješajte dobro, pa istresite u kalup 23x23cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Utisnite smjesu ravnomjerno u kalup i poravnajte.
  • Za drugi sloj otopite čokoladu na pari, pa dodajte maslac od kikirikija i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ganache istresite preko prvog sloja, poravnajte i ostavite kolač da se hladi nekih 4,5 sati. Ohlađeni kolač narežite na kocke i uživajte!
Pregacha kocke s perecima i čokoladom
Pregacha kocke s perecima i čokoladom

Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Irena Gavran

Učitati još
Zatvori