Journal Man: Novi Rolex sat pomiče granice u svijetu urarstva
Journal Man: Novi Rolex sat pomiče granice u svijetu urarstva

Journal Man: Novi Rolex sat pomiče
granice u svijetu urarstva

Rolex satovi izrađeni su od najfinijih sirovina i sastavljeni s velikom pažnjom prema detaljima. Svaka je komponenta dizajnirana, razvijena i proizvedena prema najstrožim standardima. No, ove godine Rolex je napravio nešto veći zamah. Rolex otkriva svoje najnovije kreacije – satove koji obasjavaju svjetlo optimizma i inovacija u svijetu urarstva. U svojoj neprestanoj potrazi za izvrsnošću, neprestano poboljšava estetiku i tehnologiju svojih prepoznatljivih satova. Oni su poziv za pomicanje granica, za postizanje „još više“. Uz, kao i uvijek, isto obećanje izvanredne kvalitete zahvaljujući potpunom, internom majstorstvu u izradi satova.

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT-Master stvoren je za avanturu u zraku. Sada je sat po izboru za putnike, povezujući ljude izvan vremenskih zona. Rolex predstavlja novu, neočekivanu verziju modela Oyster Perpetual GMT-Master II. Na ovom satu, krunica i štitnik krunice nalaze se na lijevoj strani kućišta sata.

Prozorčić za datum i leća Cyclops također su se pomaknuli i pojavljuju se na 9 sati. To je zahtijevalo nekoliko tehničkih prilagodbi u smislu mehanizma i oznake Superlative Chronometer, za što je morao biti prilagođen protokol, kao i neki od završnih testova.

Izrađen u čeliku Oystersteel i opremljen narukvicom Oyster, ovaj sat ima dvobojni monoblok umetak prstena Cerachrom u zelenoj i crnoj keramici – uparivanje boja koje nikad prije nije bilo viđeno na ovom modelu. Svojim jedinstvenim dizajnom i bogatstvom tehničkih inovacija, ovaj jedinstveni GMT-Master II ističe spremnost modela za otkrivanje i reinterpretaciju.

Nova verzija GMT-Master II opremljena je kalibrom 3285, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma, kao i dodatnu vremensku zonu u 24-satnom formatu. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual GMT-Master II nosi oznaku Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Foto: Rolex

Učitati još
Zatvori