Romantična putovanja udvoje na koja možete otići ove veljače

Romantična putovanja udvoje na koja
možete otići ove veljače

Veljača je već tradicionalno mjesec zaljubljenih: mjesec u kojem raznim malim i velikim gestama izražavamo svoju naklonost, simpatiju i zahvalnost dragim nam ljudima i mjesec u kojem je ljubav jednostavno u zraku.

Ako i sami volite obilježavati Dan zaljubljenih, pa čak i cijeli mjesec u znaku ovog blagdana ljubavi, ali ipak ne preferirate to činiti na očiti ili klišejizirani način, naš prijedlog je da svoju bolju polovicu u veljači 2022. godine odvedete na nezaboravno putovanje koje ćete još dugo prepričavati.

Nerijetko su upravo iskustva ta koja imaju mnogo veću težinu i vrijednost od materijalnih stvari, obogaćuju pojedinca, šire njegove vidike i općenito oplemenjuju život, pa ako želite iznenaditi i razveseliti svog partnera nečim posebnim, sjajna ideja bit će upravo romantično putovanje za dvoje ove veljače.

Naši prijedlozi destinacija očekuju vas u nastavku, a jedno spektakularno putovanje u paru imate prilike i osvojiti – više o tome na kraju teksta!

Opatija

Iako se izbor čini očit, s Opatijom u mjesecu zaljubljenih uistinu nije moguće pogriješiti. Ovaj biser Kvarnera proglašen je jednom od najromantičnijih destinacija u Europi i k tome je uvršten među 15 najromantičnijih ideja za putovanje za parove u svijetu, a svoj globalni ugled iz godine u godinu održava na respektabilnoj razini prigodnim uređenjem, atmosferom, turističkom ponudom i kulturnim programima.

Plitvička jezera

Plitvička jezera baš su uvijek dobra ideja za vikend izlet u dvoje, a svako godišnje doba ondje je posebno na svoj način. Mnogi će se složiti da zima na Plitvicama ima posebnu čar, kada krajolik ovog nacionalnog parka izgleda uistinu nevjerojatno. Idilične scene uspavane prirode Plitvičkih jezera, boravak na svježem zraku i uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi inspiriranoj ličkom tradicijom, samo su neki od motiva zašto ove veljače odvojiti vrijeme za istraživanje Plitvica u paru.

Istanbul

Turska je prostrana i potpuno zapanjujuća zemlja, a jedno kad u nju zakoračite, ubrzo ćete shvatiti koliko je nevjerojatnih i famoznih mjesta koje je potrebno istražiti. Neki će poželjeti užurbanu energiju i gužvu, dok će drugi jedva čekati pitoresknu smirenost malenih sela. Prvi na listi za posjetiti Tursku definitivno je Istanbul. Spoj Zapada i Istoka, proturječan sam sebi, živ, bučan, šarolik, kaotičan, a opet nevjerojatno privlačan… Sve je to Istanbul, više svjetova u jednom i samo dva sata avionom udaljen od Zagreba.

Firenca

Italija je puna sadržaja kao niti jedna druga zemlja na svijetu. Mjesto je to puno kontrasta, šarma, kulture, zanimljivih okusa, pitoresknih krajolika i prizora koji su vječna inspiracija putnicima. Firenca upravo na najbolji način opisuje svu talijansku čaroliju i raskoš. Grad koji je drugo ime za umjetnost, mjesto rođenja renesanse i srce Toskane. Svaka ulica priča priču koja svoje uporište ima u bogatoj povijesti i upravo zbog toga ovaj toskanski raj je glavna turistička destinacija za mnoge putoljupce.

Budimpešta

Neki će reći kako je Budimpešta jedan od najljepših gradova na svijetu. I vjerojatno će biti u pravu jer ovaj grad zrači posebnom energijom. Prekrasna mađarska metropola puna je kulture i lijepih krajolika, a uz sve to neodoljivom je čine i izvrsna hrana te pristupačne cijene. Ugodna klima, Dunav koji protječe kroz grad i nosi u sebi relaksirajuću snagu i moćno dostojanstvo predstavlja adut na koji je teško ostati ravnodušan. Budimpešta je također postala i centar obrazovanja studenata iz cijelog svijeta što joj je udahnulo novi polet i entuzijazam. Različite kulture, različiti jezici i različiti snovi spojili su se na mjestu koje spaja Istok i Zapad i poziva nas na putovanje u veljači.

Istra

Ako se vratimo još malo ‘kod kuće’, nemoguće je u kontekstu romantičnih putovanja u dvoje ne spomenuti našu pitoresknu Istru. U kojem god smjeru poluotoka krenuli, jednostavno ne možete pogriješiti, jer svaka ruta automobilom s vremenom se pretvara u puni pogodak i predstavlja neka nova, dosad neotkrivena iznenađenja. Kada bismo morali birati, naš izbor za putovanje u veljači bila bi centralna Istra, koja krije brojna šarmantna mala sela, kamene vile i kuće za odmor, vinarije, kušaonice maslinova ulja, sirane i još štošta.

Šibenik

Veseli nas vidjeti koliko je Šibenik živahan grad, u kojem uvijek kada se vratimo imamo nešto novo i uzbudljivo za otkriti i istražiti. Jedan od najstarijih hrvatskih gradova krasi osebujna povijesna i kulturna baština, a bogata ponuda gastronomije i drugih sadržaja predstavljaju nam moderno naličje Šibenika kao ‘must visit’ destinacije na našoj obali. I to ne samo po ljeti! I u veljači se svakako ima što za raditi u Šibeniku, počevši od istraživanja njegovih monumentalnih tvrđava, pa sve do upoznavanja svakodnevnog ritma i navika lokalnog stanovništva. Šibenik se nalazi u blizini 2 očaravajuća nacionalna parka – NP Krka i NP Kornati – pa iskoristite priliku i obiđite i njihove ljepote.

Ne zaboravite na hidraciju – čak ni na putovanju

Gdje god se vaše cipelice lutalice zaputile ove veljače, ne zaboravite na redovito hidriranje organizma, kako bi vaše putovanje prošlo maksimalno ugodno i bezbrižno. Prirodna mineralna voda Jana iz dana u dan nas podsjeća na to da je hidracija ključna za normalno funkcioniranje organizma, ali i u svrhu očuvanja ljepote kože, pa njome ne propuštamo njegovati svoj organizam i kožu – iznutra prema van.

Priključite se nagradnom natječaju „With Love, Jana“

Jana nas ove veljače podsjeća na ljepotu putovanja u dvoje, kao i na stvaranje dragocjenih uspomena na nekim novim destinacijama zajedno s voljenom osobom. Ako vam nedostaju putovanja i jedva se čekate negdje zaputiti sa svojom izabranicom ili izabranikom, idealan je trenutak da se priključite nagradnom natječaju „With Love, Jana“.

Nagradni natječaj odvija se na Instagram profilu @jana_water, a Jana vam tom prilikom daruje uistinu genijalno iskustvo: putovanje za dvoje na destinaciju po vlastitom izboru! Sve što morate napraviti jest otkriti koja je vaša najdraža uspomena s putovanja s voljenom osobom i pratiti Jana Instagram stranicu, a najkreativniji odgovor bit će ujedno i onaj pobjednički!

Pravila nagradnog natječaja možete pronaći ovdje – sretno!

Foto: Profimedia, Pexels, Unsplash, Marija Laća, Jana

Učitati još
Zatvori