Trik uz koji će vam valovi u kosi trajati cijelu novogodišnju noć

Trik uz koji će vam valovi u kosi
trajati cijelu novogodišnju noć

Jeste li i vi među onima kojima, bez obzira na to kako i koliko dugo su uvijale svoju kosu, frizura ode u zaborav već nakon samo par sati? Puno nas muku muči s problemima poput ovog. Bez obzira na to jesmo li odabrale opuštene valove ili upečatljive kovrče, frizura nam nikad ne izdrži onoliko koliko bismo htjele. Bez obzira na smiješnu količinu laka koju bismo poprskale na kosu prije nego što bi izašle iz doma, uvijek je ishod isti. Znamo da je to problem mnogih od nas, bez obzira na teksturu, dužinu i tip kose. Pa, kako zapravo učiniti da valovi u kosi uistinu traju?

Valovi u kosi bit će vam izdržljiviji nego ikad prije

Postoji jedan trik kojim se frizerski stilisti uvijek služe, a mi najčešće ne primjećujemo ili ne smatramo bitnim. Kad god stilist kovrča ​​kosu, svaki pramen odmah pažljivo prikvači kopčom uz glavu. Potom ih ne skida dok cijela kosa nije nakovrčana i prikvačena kopčicama. Trik za dugotrajne kovrče je to da im dopustite da se na taj način ohlade nakon upotrebe zagrijanog alata za oblikovanje kose – bilo da se radi o pegli ili uvijaču. Toplina stvara kovrče, ali ako im omogućite to da se ohlade prije nego što ih raspustite, to će ih natjerati da ostanu lijepe i to cijelu noć. Ako možete, ostavite ih da se hlade barem 10 do 15 minuta. Tako će vam valovi u kosi biti dovoljno čvrsti da ne morate brinuti da će se opustiti čak ni prilikom češljanja.

Stoga i za novogodišnju noć, stručnjaci preporučuju da se prvo nakovrčate i kopčicama pričvrstite pramenove uz glavu, a zatim obavite ostale stvari, poput šminkanja i odijevanja, prije nego što raspustite kosu. Nakon ovoga ćete ostatak noći imati najljepše valove. Što se tiče proizvoda, najvažniji korak je korištenje seruma za zaštitu od topline. On je važan, ne samo za održavanje zdravlja kose, već i za duže trajanje frizure. Dobar serum stvara premaz oko svake vlasi bez otežavanja kose, kako bi održao vaš željeni look što duže. Također, fleksibilni sprej za kosu bi vam mogao pomoći da frizura potraje. Kosa će se pritom i dalje prirodno kretati te neće izgledati suho.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori