Hit fotelja koja bi mogla zavladati interijerima, a izgleda tako dobro

Hit fotelja koja bi mogla zavladati
interijerima, a izgleda tako dobro

Svake godine u uređenju interijera osvanu razni trendovi o kojima vam često pišemo na Journalu. Radi se o stilovima uređenja ili pak komadima namještaja koji iznenada iskoče iz mase i nametnu se kao ultimativni odabir za svaki trendi dom. Već nekoliko godina, ali posebice ove 2021., shearling sofe i fotelje postali su izuzetno popularan odabir svakog decentno uređenog uredskog prostora ili dnevnog boravka. U skladu s tim, popularni brendovi namještaja bacaju se u izradu takvih komada koji će zasigurno zablistati na Instagramu.

Loro Piana, ipak, nije pomodni brend. Štoviše, oni koji obožavaju talijanski dizajn zasigurno su već čuli za ovaj izuzetno luksuzan brend namještaja koji se proslavio svojim modnim izdanjima, ali od 2006. godine Loro Piana Interiors nameće se kao san svakog zaljubljenika u dizajn interijera. Iako mnogima vrlo nedostižni cijenom, ovaj brend na posljetku postavlja trendove i uvijek volimo zaviriti u ono što nude. Fascinantan je i način na koji posluju pa je tako jedini način da nabavite komade iz njihove modne ili home kolekcije bio posjet jednoj od četiri privatne vile na jezeru Como ili pak u talijanskoj vili Casa Cipriani u New Yorku.

Poznati su po izboru najfinijih materijala kao što su kašmir, merino vuna, pamuk, svila i lan, a u svojim kolekcijama za dom donose raskošne tepihe, zavjese, razne dodatke za dom, kao i veće komade namještaja poput sofa i fotelja. Upravo nam je jedna fotelja zapela za oko i čini nam se da bi mogla postati pravi hit u interijeru i inspiracija mnogima.

U pitanju je njihova The Palm Duet lounge fotelja koju opisuju kao skulpturu, fotelju i modernu interpretaciju običnog futona odnosno ležaljke. Dizajnirao ju je dizajner Raphael Navot, a inspirirana je doslovce ljudskim dlanom, bez oštrih uglova i vrlo mekana. Fotelja je izrađena o kašmira i svile u popularnoj off-white nijansi boje. Kako piše u brošuri, “The Palm Duet fotelja slavi i ručnu izradu jer je svaki komad potpuno ručno proizveden u Italiji.” Navotova je ideja bila stvoriti bezvremensku fotelju koja će se savršeno uklopiti u svaki interijer, a izrađena je u maloj seriji. Podaci o cijeni nisu poznati, ali sigurni smo da će vas ovaj brend i fotelja inspirirati da potražite slične komade u nešto nama pristupačnijim trgovinama.

Foto: Loro Piana

Učitati još
Zatvori