Prekrasan bar u Milanu koji nas zove u posjet Italiji

Prekrasan bar u Milanu koji nas
zove u posjet Italiji

Debelo smo zagazili u jesensku sezonu koja s hladnijim danima donosi sve više vremena provedenog kod kuće. Međutim, upravo nam ova sezona donosi najljepše prizore, boje i atmosferu u prirodi, kao i u gradskim središtima. Jedna od najljepših destinacija za jesensko putovanje upravo je Milano koji nam je dovoljno blizu da čim uhvatimo koji slobodan dan ili vikend možemo otputovati na kratki weekend getaway. Istovremeno je dovoljno jezgrovit da ga možemo razgledati u nekoliko dana i na kratko pobjeći i inspirirati se talijanskom kulturom, hranom i arhitekturom.

Ako vas kojim slučajem narednih tjedana put doista navede u Milano, u svoj plan puta svakako stavite posjet LùBaru, prekrasnom baru i restoranu koji nas je oduševio svojim interijerom, ponudom hrane i cijelom pričom.

Mala oaza arhitekture i dobre hrane

Iza LùBara stoji modna dizajnerica Luisa Beccaria poznata po svojoj romantičnoj estetici koja se najljepše očituje u haute couture kolekcijama, posebice haljinama s njezinim potpisom. Prvi je njezin gastronomski pothvat bio mali food truck s konceptom slow street fooda da bi prije nekoliko godina pokrenula upravo ovaj LùBar. Ime restorana inspirirano je njezinom djecom Lucrezijom, Lucillom i Ludovicom, a smješten je upravo u zimski vrt milanske Galerije moderne umjetnosti. Prekrasan interijer oslanja se na arhitekturu 17. i 18. stoljeća, a zidove krase barokni murali i detalji. Prostor je dekoriran i impresivnim biljkama koje mu daju poseban touch, a ima i raskošnu vanjsku terasu šator.

Baš kao i food truck, restoran i caffe bar odaje počast sicilijanskim korijenima kojima je inspiriran i meni. Nude mediteransku hranu koja se ponajviše temelji na sicilijanskim receptima, a sve namirnice nabavljaju od malih sicilijanskih dobavlja. Osim glavnih jela, nude i doručak, kolače, kavu te velik izbor koktela. Interesantno je da imaju i svoj mali shop LùBazar koji se nalazi na ovoj adresi u Milanu, ali dostupan je i kao webshop. Nude probrane tradicionalne talijanske proizvode kao što su vina i domaća maslinova ulja, ali i razne dekoracije i suvenire inspirirane njihovom estetikom.

Ako vas put navede u Milano, nemojte zaobići ovu divnu lokaciju!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori