Hit beauty trik koji uključuje namirnicu koju sigurno imate u svom hladnjaku

Hit beauty trik koji uključuje namirnicu koju
sigurno imate u svom hladnjaku

Kad se radi o beauty trikovima na društvenim mrežama, naš je savjet da im uvijek pristupate s dozom opreza. Iako neki mogu ponuditi korisne savjete, drugi mogu biti čak i opasni – zato preporučujemo da dobro istražite svaki trik prije nego što ga odlučite isprobati. Međutim, nemojte ih sve odbaciti! S vremena na vrijeme neki trendovi dolaze do posebnog izražaja jer nude stvarne benefite. Jedan od njih je beauty trik koji uključuje smrznute svježe krastavce. Radi se o povoljnom savjetu za njegu kože koji je jednostavan i koji podržavaju čak i stručnjaci.

Viralni beauty trik s čak 12,6 milijuna pregleda

beauty trik

Ovaj jednostavan beauty trik je postao popularan kao DIY alternativa gua sha masaži lica i krioterapiji koje su izvrsne za uklanjanje natečenosti, umirivanje i oblikovanje kože. S više od 12,6 milijuna pregleda, čiji broj i dalje raste, ovaj viralni trik za njegu kože uključuje masiranje lica smrznutim svježim krastavcem, po nekoliko minuta dnevno. Postupak izgleda isto kao što biste to učinili gua sha kamenom ili rollerom za lice, samo je zvjezdani alat smrznuti svježi krastavac. Stručnjaci tvrde da ovaj trik ima čitav niz benefita za kožu od pojačane hidratacije, sjaja kože preko smanjene veličine pora do manje vidljivosti podočnjaka.

Koje su prednosti korištenja smrznutog svježeg krastavca na koži?

beauty trik

Smrznuti svježi krastavac sadrži obilje vitamina, osobito vitamina B, koji su izvrsni za vašu kožu. Također, bogat je kalcijem i vitaminom C, kao i silicijevim dioksidom koji je fantastičan za kožu. Pomaže u privlačenju i zadržavanju vlage u koži, a k tome je umirujuć te ima i protuupalna svojstva. Krastavac je također izvrstan za mikrobiom kože koju i nježno zateže zahvaljujući tome što je smrznut. Iako ne očekujemo trenutne, radikalne rezultate već nakon prvog korištenja smrznutog svježeg krastavca na licu, to je definitivno brza, povoljna i umirujuća tehnika za njegu lica koju jedva čekamo isprobati. U nastavku možete vidjeti kako izgleda ovaj #frozencucumberhack.

https://www.tiktok.com/@alexaraeloebel/video/6991120401640262918?referer_url=https%3A%2F%2Fgraziadaily.co.uk%2F&referer_video_id=6979212384271469829&refer=embed&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6932431204323919366

Foto: Instagram, Pexels, TikTok

Učitati još
Zatvori