Ovo je ‘must have’ muški sat kojeg ćete i vi poželjeti

Ovo je ‘must have’ muški sat
kojeg ćete i vi poželjeti

Ostajući vjeran svojoj dugoj tradiciji plavih sportskih satova, nagrađivani švicarski proizvođač satova TUDOR ovo je godine predstavio “Navy Blue” (“mornarsko plavu”) verziju svog najatraktivnijeg modela Black Bay Fifty-Eight koji je ubrzo postao must-have model u svijetu satova.

Tudor black bay fifty-eight “Navy blue”

Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue” dobio je ime po svojoj boji, ali i po godini 1958. u kojoj su predstavljeni prvi ronilački satovi TUDOR, referenca 7924 ili „Big Crown“, vodootporni do 200 metara (660 stopa). Među ostalim estetskim nasljeđima ovog povijesnog sata, ovaj model nudi kućište promjera 39 mm u skladu s karakterističnim omjerima 1950-ih. Idealan za vitko zapešće i ljubitelje kompaktnijih satova, Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue” nosi dugu tradiciju plavih sportskih satova TUDOR.

Tudor plava

TUDOR je 1969. predstavio ronilački sat s plavim brojčanikom i prstenom. Ostali sportski satovi iz kolekcije ubrzo su prihvatili plavu boju, što je odmah stvorilo trajni estetski znak poznat kao “TUDOR Blue”. Usvojena od strane Francuske mornarice za ronilačke satove TUDOR tijekom 1970-ih, ova je boja postala dio kolektivne mašte. Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue” slijedi ovu tradiciju s mornarsko plavim brojčanikom i umetkom prstena. Ova boja pojavljuje se i na remenu „soft touch“ koji je izrađen od sintetičkog, taktilnog materijala nalik flanelu.

Kalibar MT5402

Manufakturni kalibar MT5402, koji oprema Black Bay Fifty-Eight, prikazuje funkcije sati, minuta i sekundi. Ima završnu obradu tipičnu za manufakturne kalibre TUDOR. Još jedna značajna karakteristika je da je rezerva snage manufakturnog kalibra MT5402 „otporna na vikende“; što znači oko 70 sati, koja korisniku omogućuje skidanje sata u petak navečer i ponovno nošenje u ponedjeljak ujutro, bez potrebe za navijanjem i resetiranjem.

Mamić 1970 dugogodišnji je zastupnik luksuznih satova

Mamić 1970 je dugogodišnji zastupnik luksuznih švicarskih satova Rolex i Tudor te pripadajućih dodataka. Mamić 1970 usredotočen je na pružanje ultimativnog luksuznog iskustva i proizvoda svojim klijentima stvarajući dugotrajne odnose te promoviranje urarskog zanata i stručnosti. Kao dugotrajni obiteljski posao, tvrtka Mamić 1970 razvila se iz male urarske radionice u jedno od najcjenjenijih imena u industriji luksuznih proizvoda i satova unutar regije.

Istražite Tudor Black Bay Fifty-Eight „Navy Blue“ u butiku Mamić 1970 u Ulici Frane Petrića 7 u centru Zagreba.

Foto: Marko Mihaljević

Učitati još
Zatvori