Ovaj mjesec bingeamo: Šarmantne dramske serije i jezive true crime priče

Ovaj mjesec bingeamo: Šarmantne dramske
serije i jezive true crime priče

Zagazili smo u jesenski period i hladnije dane savršene za ušuškavanje pod dekicom kod kuće. Nakon nešto slabije ljetne ponude, streaming servisi opremili su se za bogatu jesen pa tako listopad donosi neke od najiščekivanijih serija za bingeanje. True crime dokuserijali, romantične dramske serije i horor priče koje već sad nagovještavaju Halloween – barem ćete jedan od ovih naslova izbingeati ovaj mjesec.

Emily in Paris

Što se dogodi kada tim koji je zaslužan za omiljenu nam seriju Seks i grad i kultni film Vrag nosi Pradu udruži snage i smjesti radnju u Pariz? Novu Netflixovu uspješnicu s Lily Collins u glavnoj ulozi, koju ćemo bingeati ovu jesen. Serija koju jedva čekaju svi ljubitelji visoke mode izlazi na Netflixu 2.listopada. Deset epizoda u trajanju od 30 minuta sudeći prema traileru oduševit će nas pričom, ali i vrhunskom kostimografijom za koju je zadužena Patricia Field (Seks i grad i Vrag nosi Pradu). Radnja prati marketinšku stručnjakinju koja iz Chicaga dolazi u novi ured u europsku prijestolnicu mode Pariz. Novi grad, drugačija kultura, novi kolege i promjena iz korijena – prilagodba jedne Amerikanke na francuski način života. Sve to naravno začinjeno je pariškom profinjenošću i predivnim vizurama grada. Serija je završena prije početka pandemije, a u cijelosti je snimana na lokacijama u Francuskoj. 

The Undoing

The Undoing

Na HBO GO stiže bombastičan naslov koji bismo pogledali znajući samo glumačku postavu i ništa više o priči. Nicole Kidman i Hugh Grant protagonisti su serije ‘The Undoing’ koja stiže 26. listopada. Scenarist David E. Kelley (‘Male laži’) i redateljica Susanne Bier („Noćni upravitelj“) donose šestodijelnu limitiranu seriju ‘The Undoing’ koja prati uspješnu terapeutkinju Grace Fraser (Nicole Kidman), njezina supruga Jonathana (Hugh Grant) i njihova mladog sina (Noah Jupe) koji pohađa elitnu privatnu školu u New Yorku. Preko noći otvara se ponor u njezinu naizgled savršenom životu: nasilna smrt, nestali supružnik i, umjesto čovjeka kojeg je Grace mislila da poznaje, samo niz strašnih otkrića. Prepuštena sama sebi nakon sve šire i vrlo javne katastrofe te užasnuta načinima na koje nije poslušala vlastiti savjet, Grace mora rastaviti jedan život i izgraditi drugi za svoje dijete i sebe.

Unsolved Mysteries: Volume 2

Srpanj je na Netflixu obilježio true crime serijal ‘Unsolved Mysteries’ o kojem smo sve detalje donijeli otkrili ovdje. Publika je poludjela za još uvijek otvorenim zločinima što je Netflixu dalo motivaciju da vrlo brzo producira drugi kontingent neriješenih misterija. Druga se sezona vraća 19. listopada u istom formatu kao i već objavljene epizode. Zaintrigirala nas je vijest da bi se u drugoj sezoni trebalo pojaviti više internacionalnih slučajeva izvan SAD-a. Producenti se ponovno nadaju i očekuju mnogo povratnih informacija publike koje bi mogle pomoći u raskrinkavanju misterija.

The Haunting of Bly Manor

https://www.youtube.com/watch?v=tykS7QfTWMQ&feature=emb_title

Nakon što u kratkom vremenu stekla popularnost ulogom jezive Love u seriji ‘You’, Victoria Pedretti glavno je lice još jedne horor priče. Radnja serije je smještena u Englesku 1980-tih, a djelomično se temelji na psihološkoj horor noveli The Turn of the Screw Henryja Jamesa i odvija se oko vile Bly Manor i života njenih stanara – živih, ali i onih mrtvih.  Pedretti je utjelovila dadilju koju je Henry Wingrave angažirao da se brine o njegovim nećacima nakon smrti njihovih roditelja, u izoliranoj vili Bly Manor. U vili, naravno, ništa nije onakvo kakvo se na prvu čini, a sudeći po traileru, čeka nas puno scary momenata i situacija. Serija izlazi na Netflixu 9. listopada!

The Queen’s Gambit

Jedna zanimljiva fiktivna priča o svijetu šaha dolazi na Netflix u izvedbi fascinantne Anye Taylor-Joy kao protagonistice. Serija se bazira na romanu Waltera Tevisa iz 1983. godine i prati siroče Beth Harmon, njezino odrastanje u Kentuckyju 50-ih godina i transformaciju u genijalku šaha u svijetu u kojem pretežito dominiraju muškarci. Oduševila nas je estetika trailera, a Anya Taylor-Joy mogla bi postati naša nova omiljena mlada glumica. Seriju gledamo od 23. listopada.

Song Exploder

‘Song Exploder’ novi je show na Netflixu koji će se početi prikazivati 2. listopada i temelji se na popularnom istoimenom podcastu. Zamišljena kao dokumentarna serija, ‘Song Exploder’ će se fokusirati na glazbenike te priče o njihovim najvažnijim glazbenim hitovima. Poznato nam je da će gostovati Alicia Keys, R.E.M., Lin Manuel Miranda i brojni drugi glazbenici.

La Revolution

Na streaming div dolazi jedna francuska serija koja nam je zapela za oko. ‘La Revolution’ izgleda napeto i puno intriga, a smještena je u 1787. godinu. Netflix je opisuje kao ‘redizajniranu povijest Francuske revolucije’, a radnja prati budućeg izumitelja giljotine koji otkriva tajanstvenu bolest koja u zaraženima budi želju za ubijanjem. Budući da se proširila francuskim aristokratima, na meti je pučanstvo. Neobična dramska serija izlazi 16. listopada.

The Spanish Princess

Katarina Aragonska svojeglava je mlada španjolska princeza kojoj su odmalena obećavali englesko prijestolje. Stiže u sivu, kišovitu Englesku sa svojim veličanstvenim i raznolikim dvorom, uključujući svoje dame Linu – španjolsku plemkinju afričko-iberijskog podrijetla – te slatku i neukrotivu Rosu. Kad njezin suprug, princ Artur, iznenada umre, Katarini se čini da joj je prijestolje izgubljeno sve dok ne smisli odvažni plan i ne usmjeri se na novog nasljednika, karizmatičnog i svojeglavog princa Henrika, koji će jednog dana vladati kao kralj Henrik VIII. Na početku 2. sezone, Katarina naizgled ima sve što želi: kraljevstvo, krunu i naklonost muškarca kojeg voli. No, situacija se neočekivano mijenja.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori