Još danas traju prijave fotografija na Next Image foto natječaj – osvojite vrijedne nagrade

Još danas traju prijave fotografija na Next Image foto natječaj – osvojite vrijedne nagrade

Još uvijek je moguće prijaviti fotografije za Huaweijev foto natječaj Next Image koji je otvoren do kraja srpnja. Kompanija je pripremila vrijedne nagrade, a osim globalnog, ove se godine održava i lokalna verzija natječaja za foto entuzijaste. Fotografije Huaweijevih korisnika će ocjenjivati renomirani fotografi, a moguće ih je prijaviti preko lokalne Huawei forum stranice – kategorija Galerija.

Domaći korisnici već su prijavili više od 4,600 radova, a na lokalnoj verziji natječaja će poznati domaći fotografi Domagoj Sever, Petar Krešimir Furjan i Tomislav Može, uz podršku Huaweijevog direktora marketinga za hrvatsko i slovensko tržište, Normana Muellera, od 1. do 15. kolovoza pregledavati pristigle fotografije. Najbolji rad prema njihovom izboru osvojit će pametni telefon Huawei P40, dok će pobjedničke fotografije u preostalim kategorijama osvojiti Huawei Wireless Tripod.

Pridružite se zajednici Huaweijevih foto entuzijasta

Foto natječaj je izvrsna prilika za testiranje svojih sposobnosti u usporedbi s drugim talentiranim umjetnicima. Huawei zato kroz Next Image nudi korisnicima priliku da svoju strast pretvore u nešto više. Bez obzira je li riječ o amaterskim ili profesionalnim fotografima, jedna izvanredna fotografija može otvoriti put prema srcima članova žirija i dobivanju pažnje među globalnom publikom. Korisnici su pozvani da pokažu svijet kroz prizmu svojeg objektiva, a pritom trebaju imati na umu da su hrabrost, jedinstvenost i autentičnost priče prikazane na njihovim fotografijama ključ za privlačenje pozornosti.

Ljepota je svuda oko nas

Čarolija fotografije je da može prikazati svakodnevne situacije na neobičan način. Zato valja pogledati okruženje na novi način – korištenjem crti rešetki za bolju kompoziciju fotografija, pažnjom na osvjetljenje i sjene, kao i neobične strukture, uz oštar pogled na detalje. Kao inspiracija mogu poslužiti radovi drugih ljubitelja fotografije – uostalom, fotografija je zanat koji zahtijeva stalno usavršavanje. Teme i tehnike pristiglih radova vrlo su raznolike, a svi prijavljeni radovi čine savršeni dio kolaža koji su stvorili korisnici Huaweijevih uređaja.

Huawei je nedavno pokrenuo i izložbu „Trenutak“ koja okuplja vrhunske radove hrvatskih i slovenskih fotografa snimljene Huawei pametnim telefonima. Fotografije Tomislava Možea, Domagoja Severa, Aleša Bravničara, Petra Krešimira Furjana, Olega Maštruka, Jake Ivančiča, Marjana Radovića, Roberta Pavića i Tibora Goloba od 22. srpnja do 26. kolovoza proći će tri hrvatska grada – Rijeku, Zagreb i Split. Izložene fotografije također mogu poslužiti kao izvrsna inspiracija za prijavu radova na Next Image foto natječaj.

Vlasnici Huaweijevih uređaja pozvani su da kroz razne perspektive otkriju vizualnu ljepotu oko sebe kroz pet različitih kategorija:

Blizu daleko: Koristite kameru svog pametnog telefona za snimanje skrivenih dragulja i različitih perspektiva – bilo da ste u zatvorenom prostoru ili na otvorenom.

Laku noć: Snimite zabavne trenutke noću ili pri slabom svjetlu. Odrazite atmosferu trenutka i budite kreativni.

Zdravo, živote!: Slika vrijedi tisuću riječi – zato zabilježite i podijelite emociju ili inspiraciju koju crpite iz svoje svakodnevice.

Lica: Eksperimentirajte s identitetom i snagom portretne fotografije. Snimite lica vama dragih osoba.

Pripovjedač: Iskoristite niz fotografija koje odražavaju emociju kako bi ispričali svoju osobnu priču. Priča mora sadržavati 3-9 fotografija.

Svaki natjecatelj ima priliku osvojiti sljedeće nagrade na globalnom natjecanju:

Velika nagrada: Fotograf godine (3 pobjednika)
10.000 dolara iz Next Image fonda
Huawei P40 Pro
Elektronički certifikat o nagradi

Pobjednici kategorija (15 pobjednika)
1.000 dolara iz Next Image fonda
Huawei P40 Pro
Elektronički certifikat o nagradi

Prvi pratitelji (50 pobjednika)
Huawei P40 Pro
Elektronički certifikat o nagradi

Treće mjesto (5 pobjednika)
Huawei P40 Pro

Više informacija o Next Image foto natječaju moguće je pronaći na službenoj web stranici.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori