Journal Man: Zadržite mladenački izgled kože uz serume s vitaminom C

Journal Man: Zadržite mladenački izgled
kože uz serume s vitaminom C

Vitamin C esencijalna je hranjiva tvar potrebna za rast i popravak tkiva u svim dijelovima našeg tijela, uključujući i kožu, ali ga sami ne možemo proizvesti. Ovaj snažni antioksidans prirodno se nalazi u voću i povrću te se često sintetički proizvodi kako bi se koristio u proizvodima za njegu kože poput hidratantnih krema, tonera i, najčešće, seruma.

Serumi s vitaminom C

Jedna od glavnih funkcija vitamina C je zaštita kože. Normalni stanični procesi, UV zračenje i stresori iz okoliša dovode do stvaranja slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje oštećuju stanice te dovode do nastanka hiperpigmentacija, bora, a nekad čak i raka. Neutralizirajući slobodne radikale, vitamin C štiti kožu, održava ju zdravom i smanjuje vidljive znakove starenja. Vitamin C također igra važnu ulogu u sintezi kolagena koji našoj koži daje potporu i strukturu. Osim toga, vitamin C koristan je i kod posvjetljivanja smeđih mrlja jer blokira sintezu pigmenta.

Proizvodi za njegu kože koji sadrže vitamin C sigurni su za svakodnevnu upotrebu. Međutim, vitamin C u visokim koncentracijama može uzrokovati iritaciju, pogotovo ako se miješa s drugim kiselinama, stoga bi ga osobe s izrazito osjetljivom kožom trebale izbjegavati. Ako imate masnu kožu, odaberite serume s vitaminom C na bazi vode, jer bi oni na bazi ulja mogli biti preteški za vašu kožu.

S obzirom na to da su serumi najčešći oblik proizvoda za njegu kože koji sadrže vitamin C, a za vas smo odabrali najučinkovitije koji se trenutno nalaze na tržištu.

Drunk Elephant C-Firma Day Serum

Formuliran s 15 % L-askorbinske kiseline, 0,5% ferulinske kiseline i 1% vitamina E, ovaj serum pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala i stresora iz okoliša te obnavlja lipide i vidljivo smanjuje pojavu tamnih mrlja i bora. Ferment bundeve i ekstrakt šipka otapaju mrtve površinske stanice kože i ujednačuju njenu teksturu.

Drunk Elephant C-Firma Day Serum vitamin c serum
Drunk Elephant C-Firma Day Serum

Olival Vitaminski Serum C

Vitaminski serum C sadrži 10% vitamina C koji ublažava vidljivost hiperpigmentacija i postupalnih mrljica, osvježava ten i daje koži mladenački sjaj. Uz to sadrži i hijaluronsku kiselinu koja dubinski hidratizira kožu te MSM koji djeluje kao snažan antioksidans i poboljšava strukturu kože te njenu elastičnost.

Olival vitaminski serum vitamin c serum
Olival Vitaminski Serum C

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

Savršen za posvjetljivanje kože, The Ordinary serum sadrži vitamin C i alfa arbutin te je formuliran u potpunosti bez vode. Vitamin C posvjetljuje ton kože i smanjuje znakove starenja, dok alfa arbutin reducira vidljivost tamnih mrlja.

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% vitamin c serum
The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

The Hero Project Vit C-30 Ultra Brightening Serum

Čak 30% vitamina C osigurava dugotrajnu učinkovitost i maksimalne rezultate. Ovaj serum istovremeno pruža antioksidativnu zaštitu i njeguje kožu te poboljšava njen izgled. Obogaćen prirodnim ekstraktima grejpa i limuna, Vit C-30 serum idealan je za sve tipove kože.

The Hero Project Vit C-30 Ultra Brightening Serum vitamin c serum
The Hero Project Vit C-30 Ultra Brightening Serum

Sunday Riley C.E.O Rapid Flash Brightening Serum

Obogaćen s 15% THD askorbata, derivata vitamina C izrazito popularnog u azijskoj kozmetici, ovaj serum izuzetno je stabilan te nema problem s oksidacijom kao neki drugi serumi. Serum značajno poboljšava teksturu kože, uklanja hiperpigmentacije i vidljive znakove starosti te prividno smanjuje veličinu pora.

Sunday Riley C.E.O Rapid Flash Brightening Serum vitamin c serum
Sunday Riley C.E.O Rapid Flash Brightening Serum

Fresh Vitamin Nectar Glow Juice Antioxidant

Ekstrakti limuna i naranče te vitamini C, E i B5 pružaju koži energiju, a hladno prešani sok korijena meksičkog jama, cikorije i đumbira stvara zaštitni veo koji hidratizira kožu. Beta karoten daje moćna antioksidativna svojstva ovom serumu te pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

Fresh Vitamin Nectar Glow Juice Antioxidant vitamin c serum
Fresh Vitamin Nectar Glow Juice Antioxidant

The Inkey List 15% Vitamin C and EGF Serum

Ovaj serum sadrži EGF, signalni peptid koji poboljšava regeneraciju kože i osvježava dermis, te 15% vitamina C koji će posvijetliti kožu, ali i zaštititi ju od oštećenja uzrokovanih vanjskim utjecajem. Savršen je izbor za one koji žive u gradu te im je koža izložena smogu.

The Inkey List 15% Vitamin C and EGF Serum vitamin c serum
The Inkey List 15% Vitamin C and EGF Serum

La Roche-Posay Pure Vitamin C

Pure Vitamin C10 obnavljajući je serum koji uz vitamin C sadrži i salicilnu kiselinu te umirujući neurosensin. Ovaj serum omekšava i hidratizira kožu te ju čini mekšom. Osim antioksidativnog djelovanja, serum ima i anti-age svojstva, pa ćete s vremenom primijetiti i manji broj bora i tankih linija.

La Roche-Posay Pure Vitamin C vitamin c serum
La Roche-Posay Pure Vitamin C

Sunday Fridays CC Me Serum

Ovaj serum sadrži dva oblika vitamina C te smanjuje pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacija. Skvalan pomaže koži kod zadržavanja vlage, a peptidi potiču stvaranje kolagena kako bi vaša koža zadržala mladenački izgled.

Sunday Fridays CC Me Serum vitamin c serum
Sunday Fridays CC Me Serum

Foto: Instagram, Cult Beauty, Olival, Mankind, Moja Ljekarna

Učitati još
Zatvori