CYBER COWBOYS posljednja je izložba u R3a galeriji u Zagrebu

CYBER COWBOYS posljednja je izložba u
R3a galeriji u Zagrebu

Polako je krenula sezona ljetnih izložaba, a u četvrtak posljednji put R3a galerija otvara svoja vrata. Naime, dva mlada i ambiciozna kreativca Glitchboy 2000 i Daj Ajde za publiku su spremili izložbu pod imenom CYBER COWBOYS.

Glitchboy 2000 je mladi kreativac željan eksperimentiranja s novim i tradicionalnim materijalima. Zbog ograničenih mogućnosti tijekom studiranja na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, odlučio je napustiti školovanje i zakoračiti u kreativni svijet svojim stopama. Njegovo stvaranje na sceni pratimo već 3 godine i uvijek nas iznenadi novim materijalima, kombinacijom boja i načinom stvaranja. Različitim tehnikama, odnosno spojem digitalnog i tradicionalnog ulja na platnu, preinačuje djela umjetnika koji su obilježili umjetničku povijest u takozvani digitalni glitch.

Daj Ajde je mladi, digitalni, eksperimentalni umjetnik. U potrazi za novim iskustvima i izazovima uputio se u Ljubljanu gdje je na SAE Institutu završio za interaktivnog animatora. Njegov stil stvaranja sastoji se od kombinacije digitalnih programa, u kojima stvara sve od videa, montaže, efekata, printova, 2D i 3D animacije, video spotova, naslovnice albuma, itd. Daj Ajde je na hrvatskoj umjetničkoj sceni od 2015. i svakim svojim predstavljanjem budi u nama radoznalost i interes za novu suvremenu umjetnost.

CYBER COWBOYS posljednja je izložba u R3a galeriji te će biti otvorena do 27. srpnja 2019.

Učitati još
Zatvori