U novouređenoj pivnici Mali medo predstavljeno ‘Ljeto u Zagrebu’

U novouređenoj pivnici Mali medo
predstavljeno ‘Ljeto u Zagrebu’

Sinoć je u u Malom medi, koji se nalazi u najpopularnijoj ulicu u strogom centru Zagreba, Tkalčićevoj ulici predstavljeno ‘Ljeto u Zagrebu’ i novo uređen prostor koji potpisuje mlada i renomirana dizajnerica Ana Tevšić.

mali medo (9)

Ivica Štruml, Ana Tevšić, Božidar Kostanjčar

”Novi prostor Malog Mede organiziran je tako da predstavlja spoj tradicionalnog i modernog s ciljem da sam prostor služi kao prezentacijsko – izložbeni. U samom prostoru će se moći od jeseni naručiti posebne salate i slasni zalogaji iz pivničke kuhinje, što je samo logičan nastavak uspješnog poslovanja postojećeg prostora. Za samo uređenje korišteni su prirodni materijali poput drva (polovica jedne sobe je cijela obložena drvenim letvama), zatim detalji koji su inače vidljivi samo u proizvodnji (pločice, kašete, boce, kutije). Najuočljivija je prostorija s otisnutim ilustracijama koje tvore svojevrstan uzorak, čime smo htjeli pokazati primjenu dobro osmišljenog i kvalitetnog grafičkog dizajna u interijeru. Ovo je samo početak korištenja novog prostora, koji će na jesen donijeti mnogo noviteta i događanja!“ otkrila je Ana.

mali medo (1)

Iz pivnice Medvedgrad odlučili su prirediti pravo ljetno iznenađenje ‘Ljeto u Zagrebu’. Radi se o witbieru (Belgijsko pšenično pivo), laganom i osvježavajućem pšeničnom voćnom pivu. Wit je belgijsko pivo koje se proizvodi od ječmenog i pšeničnog slada, te nesladovane pšenice ili zobi koji daju pivu izrazitu mutnoću i blijedu boju zbog čega se wit pivo često naziva i bijelim pivom. Osim nesladovanih sirovina, također u ovaj tip piva dodaju se začini tipa korijandera, narančina ili limunova kora čiji okusi i arome dolaze do izražaja, za razliku od drugih aleova gdje arome proizlaze iz hmelja.

mali medo (5)

Domagoj Jakopović Ribafish

Chef Ivica Štruml pripremio je po uzoru na svjetske trendove vrhunsko jelo koje se odlično sljubljuje s wit pivom.Witbier „Ljeto u Zagrebu“ je lagano i osvježavajuće pšenično pivo koje nam dolazi kao naručeno za vrijeme ljetnih vrućina. U četvrtak ekskluzivno u pivnici Medvedgrad Ilica u ponudi će biti „Ljetni menu“ koji će pripremiti naš chef. Svi će imati priliku kombinirati vrhunsko pivo i jelo pripremljeno po najvišim svjetskim standardima.

mali medo

mali medo (8)

mali medo (4)

mali medo (3)

mali medo (10)

mali medo (13)

mali medo (12)

mali medo (11)

mali medo (14)

mali-medo-(15)

Učitati još
Zatvori