Saznajte sve o laserskoj korekciji vida

Saznajte sve o laserskoj korekciji vida

Laserska korekcija vida je zahvat kojim se na jednostavan i bezbolan način uklanja kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam te staračka dalekovidnost. Izvodi se već više od 35 godina te je do danas u svijetu izvedeno više od 40 milijuna zahvata laserske korekcije vida. Tehnologija je u međuvremenu toliko napredovala da se laserska korekcija vida smatra najsigurnijim medicinskim zahvatom.

laserska operacija vida (2)

Laserska korekcija vida je zahvat na površini oka, rožnici, kojim se mikronski preciznim laserom remodelira oblik rožnice da bi se postigao optimalan vid. Pojednostavljeno možemo reći da će laser “ugravirati” oblik optimalne kontaktne leće na površini oka. Štoviše laserska korekcija je preciznija od korekcije kontaktnom lećom jer se leće rade u nekim standardnim pomacima dok moderni laseri rade točnu korekciju po pojedinom oku čime se postiže bolji vid.

laserska-operacija-vida

Sam zahvat je jednostavan, brz i bezbolan. Nakon anestezije oka kapima, femtosekundnim laserom formira se “flap” – poklopčić na površini rožnice ispod kojega će drugi laser – excimer laser ukloniti dioptriju. Prvi dio zahvata traje oko deset sekundi, a drugi ovisno o dioptriji deset do četrdeset sekundi. Bitno je naglasiti da pacijent svojom greškom – treptanjem, micanjem očima i slično ne utiče na ishod zahvata jer laser prati oko i radi samo i isključivo kada ima idealnu poziciju. Ukoliko bi se pacijent pomakao da ga laser ne može pratiti, laser automatski prekida rad i nastavlja kada je oko opet u optimalnom položaju.

laserska operacija vida (4)

U Optical Expressu rade s tehnologijom posljednje generacije koja je čitav zahvat podigla na novu razinu brzine i preciznosti. Ako želite saznati što je lasersko skidanje dioptrije pogledajte video na ovom linku, a ako pak želite odgovor na pitanje kako se izvodi skidanje dioptrije laserom, kliknite ovdje.

Učitati još
Zatvori