Korekcijom kapaka do otvorenijeg pogleda i mladolikog izgleda

Korekcijom kapaka do otvorenijeg
pogleda i mladolikog izgleda

Blefaroplastika3

Jeste li primijetili da su vam se gornje vjeđe preklopile preko trepavica ili ispod očiju imate izražene podočnjake i vrećice? Imate li osjećaj da vam oči izgledaju manje, te imaju  umoran i iscrpljen izgled? Iritira li vas šminka nakupljena među tim preklopima koja više ne osvježava vaše lice, nego ga dodatno čini umornim?

Ako se pronalazite u nekim od ovih pitanja onda bi trebali razmisliti o korekciji vjeđa ili blefaroplastici.

Korekcija vjeđa (kapaka), poznata kao blefaroplastika, može vam pomoći da vratite energičan i mladolik izgled uz izrazito poboljšanu funkciju vjeđa koja  vam pruža otvoreniji pogled i olakšano otvaranje očiju.

Blefaroplastika2

Starenjem se mogu formirati nabori zbog viška kože te zraženog masnog tkiva iznad i ispod očiju, zbog čega osoba izgleda starija i umornija  nego što jest . To se događa jer koža s vremenom prirodno slabi, gubeći zbog toga elastičnost i čvrstinu. Gornji  kapci se počinju opuštati, katkad toliko da smanjuju vidno polje i ometaju vid. Vrećice ispod očiju i obješena koža obično se pogoršavaju s godinama, dajući vam umoran izgled, što može smanjiti vaše samopouzdanje.

oci

Korekcija kapaka (blefaroplastika) rješava vašu potrebu da ispravite obješene i vrećaste kapke. Ovim estetsko funkcionalnim  kirurškim zahvatom mogu se korigirati gornje vjeđe, vrećasti nabori ispod očiju i smanjiti bore zbog viška kože oko očiju. U slučaju da želite korigirati gornje i donje vjeđe preporuka je prvo učiniti operaciju na gornjim vjeđama, a nakon toga (najmanje 2 tjedna razlike) na donjim radi postizanja optimalnog i prirodnog funkcionalnog odnosa gornjih i donjih kapaka. Može se, iako rjeđe obaviti operacija obrnutim slijedom u slučaju da smetnje na donjim vjeđama dominiraju. Nakon zahvata ćeteizgledati odmornije i mlađe, a vaše oči i cijelo lice dobit će svježiji  izgled uz očuvanu prirodnost.

O blefaroplastici piše dr. med., spec. oftalmolog Mirna Belovari

O blefaroplastici piše dr. med., spec. oftalmolog Mirna Belovari

Trajnost ovisi o dobi, elasticitetu kože i drugim pojedinostima, u većine osoba  su rezultati vidljivi i više od 10 godina, a zahvat se može ponoviti kada učinak postane slabiji u slučaju da se koža ponovno opusti. Rezultat je vidljiv odmah, no obzirom na podljeve i konce nije reprezentativan, konci se vade ovisno o tipu kože 7-10 dana nakon zahvata i tada je već jasna razlika prije i poslije zahvata. Prva 2 dana nakon operacije je preporučljivo kućno mirovanje zbog blažih podljeva i otečenosti, nakon čega možete normalno nastaviti sa svojim aktivnostima u manjem ili većem opsegu.

Je li blefaroplastika pravi postupak za vas?

Blefaroplastika daje najbolje rezultate kod osoba:

– u čijoj se obitelji pojavljuju opušteni, vrećasti  gornji kapci
– koje zbog obješenih kapaka izgledaju starije nego što zaista jesu
– kod kojih se koža oko očiju pretjerano rastegnula uz brojne bore smijalice
– kojima je vidno polje smanjeno zbog rastegnute kože vjeđa koja prekriva i pritišće gornje trepavice

Optical Express

Optical Express

U slučaju da razmišljate o ovom zahvatu najbolje se konzultirati  s očnim  kirurgom  će vam objasniti koja je opcija najbolja za ono što vi trebate i što možete očekivati od svog izgleda nakon operacije.

Blefaroplastiku napraviti možete u Optical Expressu, a sve detalje o zahvatu saznati ovdje.

 

Tekst: Mirna Belovari, dr. med., spec. oftalmolog, FEBO

Foto: Unsplash, Optical Express

Učitati još
Zatvori