Doručak u pastelnim nijansama

Doručak u pastelnim nijansama

doručak

Znate kako se kaže: doručak je najvažniji obrok u danu. I dok radnim danom trčimo po kući, žurimo se spremiti za posao, doručak često pada u drugi plan. No vikendom je to druga priča. Naspavani imamo vremena uživati u ritualu ispijanja kave, pripremiti najfiniji zalogaj i podijeliti ga s ukućanima. Vikendom nema isprike.

doručak

Unicorn doručak

Trend pastelnih doručaka, točnije, jednorog jela i napitaka zaludio je zimus cijeli svijet. Gotovo da nije prošao dan bez najnovije kreacije – od torti i sladoleda preko kave do vruće čokolade. I brojni su ga blogeri i kafići s oduševljenjem prihvatili; malo po malo trend je došao čak i do Starbucksa. No njegova varijanta postala je više predmet izrugivanja nego obožavanja stoga su naposljetku morali priznati da su ciljano osmislili unicorn latte koji ljepše izgleda nego što ima okus.

doručak

S prirodnim pastelnim kreacijama, poput hit plavog doručka, igraju se prvenstveno blogeri. Jedan od njih je Jose, petnaestogodišnjak koji stoji iza profila @naturally.jo i kojem su u fokusu veganski recepti. S čak 230 tisuća followera na Instagramu, Jose svakodnevno oduševljava svojim fotografijama. Nedavno se i on priklonio unicorn i mermaid trendu, a u tom stilu nastaju smoothie bowls, chia pudinzi, slatki tostovi, i svi izgledaju kao nacrtani.

doručak

Boje dobiva uz pomoć voća ili superhrane i doručke pretvara u prava mala umjetnička djela. Plavu nijansu, primjerice, doručku daje plavo-ljubičasti prah cvijeta leptir-graška, ljubičastu boju borovnice ili kupine. Pink nijansu dobit će od malina, a zelenu od matcha praha. I tako pastelna igra počinje.

doručak

Jednostavni recepti koje može isprobati svatko

Ostatak recepta vrlo je jednostavan, chia puding izrađuje s kokosovim mlijekom, a baza za smoothie uvijek su banane i kokosovo mlijeko. Od voća najčešće koristi banane, borovnice, maline, kupine, kivi, jagode i zmajevo voće (pitaya). Sve drugo što vam je potrebno, nakon odabira vrste doručka, su zdjelice ili i čaše za slaganje slojeva i miksanje nijansi.

doručak

Što Jose radi možete svakodnevno pratiti na Instagramu te se inspirirati za svoje kreacije. Zaista nije teško, a niti ne sumnjamo koliko može biti fino.

doručak

doručak

doručak

Foto: Instagram @naturally.jo

Učitati još
Zatvori