

Želite kul vjenčanje na posebnoj lokaciji – s ponudom koja izlazi iz okvira? Ova ekipa brine o svakom detalju
Danas, kada mladenci sve češće traže nešto više od klasičnog i tradicionalnog vjenčanja, ona se pretvaraju u iskustva koja nadilaze sve viđeno, poznato i uobičajeno. Više nije dovoljno da sve „izgleda lijepo“, već se traži se nešto što se pamti, što se osjeti i što ima originalan potpis mladenaca.
Parovi žele trenutke koji odražavaju njihovu osobnost i energiju, da svaka fotografija zrači autentičnošću, da svaki zalogaj, miris i detalj nose ono “nešto” što ih čini posebnima. Ukratko, žele da cijelo vjenčanje nosi njihov jedistven i originalan potpis.

Destinacijska vjenčanja
Destinacijska vjenčanja danas su među najpoželjnijim trendovima, ne samo zato što nude bajkovite kulise, već zato što spajaju avanturu, intimnost i osjećaj slobode. Ona nisu rezervirana samo za velike budžete, nego za parove koji žele autentičnost i iskustvo koje izlazi izvan okvira.
Destinacijska vjenčanja planiraju se s idejom da sve ima smisla; od okruženja i atmosfere do hrane koja se savršeno uklapa u cijelu priču. Baš zato destination wedding postaje način da se slavi ljubav na mjestima koja imaju dušu, a obično i veliko značenje za saame mladence.
Pri planiranju destinacijskih vjenčanja jedno od najvećih organizacijskih pitanja jest – što s hranom i pićem, svadbenim kolačima i tortom? Na ovo pitanje najčešće se odgovor traži u vidu cateringa, a u Hrvatskoj se za destinacijska vjenčanja, kao i druge svečane prigode, po ovome ističe restoran Barrel iz Zagreba.



Barrel: Kada se ljubavna priča pretače u meni
Barrel je restoran poznat po vrhunskom gastronomskom iskustvu i suvremenom pristupu koji spaja kvalitetu, kreativnost i profesionalnost. Osim što djeluje kao prepoznatljivo zagrebačko mjesto za uživanje u hrani, specijaliziran je i za catering svečanosti i vjenčanja, s posebnim naglaskom na svježinu namirnica i besprijekornu izvedbu. Njihov tim čine vrhunski profesionalci koji pažljivo promišljaju svaki detalj kako bi svaka proslava bila besprijekorno iskustvo.
U Barrelu vjeruju da svaka svadba treba imati vlastiti potpis, baš kao i ljubavna priča koja se slavi. Svakom paru pristupaju individualno i zajedno kreiraju jelovnik koji odražava njihove želje, uz smjernice i savjete od strane Barrelove ekipe.
Svojim iskustvom i fleksibilnošću Barrel omogućava da se svaki prostor pretvori u jedinstvenu kulisu, pa tako iza sebe imaju iskustva cateringa na najposebnijim lokacijama, od intimnih vjenčanja na brodu, preko raskošnih dvoraca, planinskih vrhova Medvednice, pa sve do čarobnih otoka i skrivenih lokacija.


Personaliziran jelovnik
Hranu pripremaju na samoj lokaciji jer žele prenijeti restoransko iskustvo na bilo koje mjesto – njihov tim na lokaciji po potrebi postavlja kompletnu profesionalnu kuhinju. Live cooking pritom postaje iskustvo koje stvara poseban kontakt između kuhara i gostiju. Gosti ne dobivaju samo gotovo jelo, već sudjeluju u odabiru, dobivaju priliku da komuniciraju, postave pitanja, zatraže preporuku, prilagodbu ili pohvale okus koji im se sviđa.
Ta interakcija stvara toplinu, spontanost i osjećaj prisutnosti, a hrana koja se priprema pred gostima tako je uvijek svježija, toplija i svakako – ukusnija.

„Naš menu najčešće nastaje u dogovoru; zajedno biramo i stvaramo sklad okusa koji najbolje opisuje par i priču koju slave. Bilo da želite moderno fine dining iskustvo, opušteni food market koncept ili cooking show pred gostima, svaki detalj prilagođavamo kako bi sve bilo autentično.“ kažu iz Barrela.

Što sve Barrel catering nudi?
Ovisno o željama para, live cooking iskustvo može poprimiti najrazličitije oblike. Neki se odlučuju za raskošnu grill stanicu s mesom i ribom, dok drugi biraju Green Egg grill na kojem se pripremaju sočni dry-aged steakovi. Tu su i oni koji obožavaju svježu tjesteninu pripremljenu u velikom kolutu sira, mirisne street food delicije inspirirane putovanjima, kao i elegantne kutke s pršutom i sirevima koji pozivaju na druženje.
Za potpuni, originalan doživljaj, Barrel može donijeti i mobilnu pizza peć, pa se tako pred gostima peku Napoletana ili old school pizze, dok ljubitelji azijskih okusa mogu uživati u sushi i poke bowl kutku uz sushi majstora. Neki parovi vole dodati dozu klasike pa biraju tartar biftek pripremljen na licu mjesta, dok oni skloniji slatkim notama uživaju u trenutku kada se cannoli pune svježom kremom pred gostima.


Slatki završetak često postaje i mala predstava uz personalizirani desertni stol na kojem se priprema sladoled s tekućim dušikom, mirisne palačinke ili waffle koji nastaju pred očima uzvanika. Naravno, slatki kutak osim live iskustva može sadržavati i klasičnu ponudu raznolikih slastica, od mini voćnih tartova i kolača od pistacija, čokolade ili voća u mono porcijama, pa sve do moussa, ručno rađenih pralina ili čokoladnih tartufa.
Ipak, možda najposebniji trenutak od svih onaj je kada mladenci, uz pomoć i asistenciju Barrelovog tima, ukrašavaju završni sloj svoje torte – simbolično, kao prvi zajednički korak u novom poglavlju života.

Restoranski doživljaj na najposebnijim destinacijama
Barrel zna kako svaku lokaciju pretvoriti u savršeno mjesto za slavlje, estetski usklađeno, funkcionalno i potpuno prilagođeno paru. U suradnji s provjerenim partnerima, po potrebi preuzimaju kompletnu organizaciju događaja: od pronalaska i dogovora lokacije do osiguravanja inventara i tehničkih elemenata potrebnih za besprijekornu realizaciju.
U koordinaciji sa svojim provjerenim partnerima brinu o svakom detalju; od stolova, stolica i šatora, preko barskih elemenata, posuđa i dekora, do pića, barskog programa, hrane i osoblja. Tako mladencima olakšavaju cijeli proces: bez potrebe za koordinacijom brojnih dobavljača, sve mogu riješiti kroz jedan tim koji jamči da će svaki detalj biti izveden s istim standardom kvalitete kao u vrhunskom restoranu.
Po potrebi osiguravaju i profesionalnu rasvjetu, ozvučenje, rashladne jedinice, pa čak i generator, sve što je potrebno da se bilo koji prostor pretvori u kulisu koja diše elegancijom i toplinom.
Na taj način svaka destinacija postaje produžetak restoranskog doživljaja, autentična, besprijekorno izvedena i usklađena s karakterom samog slavlja. U konačnici, ono što ostaje nakon svake proslave nisu samo fotografije, nego najljepše uspomene na to kako je sve počelo – s ljubavlju i s potpisom koji se ne zaboravlja.


Foto: Barrel, Fotkaona, Ivan Dimnjaković, Gašparija, Lucky Me, Šećer Lama





