

Ako obožavate mirisne, slatke spirale s cimetom, ali smatrate da je pečenje klasičnih cimet rolica previše zahtjevno ili dugotrajno, imamo odličnu vijest za vas! Cinnamon roll pancakes spajaju sve najbolje od tradicionalnih rolica s brzinom i praktičnošću palačinki, a rezultat je savršeno mekan, aromatičan i vizualno očaravajući doručak ili brunch.
Uz nekoliko trikova, uključujući nanošenje cimet punjenja u savršene spirale pomoću vrećice, ove palačinke izgledaju kao da ste ih naručili u najboljoj pekarnici ili brunch baru, a zapravo nastaju u udobnosti vaše kuhinje. Donosimo recept koji ćete, vjerujemo, ponavljati cijele zime!
Cinnamon roll pancakes
Sastojci (za 6–8 palačinki)
Tijesto:
- 200 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- 50 g maslaca, rastopljenog
- 1 žličica vanilije
Punjenje „cimet spirala”:
- 50 g smeđeg šećera
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 20 g omekšalog maslaca
Preljev:
- 100 g mascarponea
- 2–3 žlice mlijeka ili vrhnja (za razrjeđivanje)
- Malo meda ili javorovog sirupa po želji
Postupak
- Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. U drugoj zdjeli umutite jaje, mlijeko, vaniliju i rastopljeni maslac.
- Spojite smjese i miješajte dok ne postane glatko, bez grudica.
- Maslac pomiješajte sa smeđim šećerom i cimetom. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili u klasičnu kuhinjsku plastičnu vrećicu kojoj se odreže vrh.
- Zagrijte tavu na srednju temperaturu i lagano je nauljite.
- Stavite malu količinu tijesta na tavu (poput mini palačinke, 8–10 cm promjera).
- Od vrha vrećice, vrtite spiralno punjenje po površini tijesta, počnite od centra prema van.
- Pecite 2–3 minute dok se rubovi ne stvrdnu i na površini se ne pojave mjehurići, zatim okrenite i pecite još 1–2 minute.
- Mascarpone izmiješajte s mlijekom/vrhnjem i medom da postane kremasto.
- Prelijte preko palačinki neposredno prije posluživanja.





