Domaće, jednostavno, savršeno. Evo kako napraviti jesenski brunch s okusima zavičaja
Domaće, jednostavno, savršeno. Evo kako napraviti jesenski brunch s okusima zavičaja

Domaće, jednostavno, savršeno. Evo kako napraviti jesenski brunch s okusima zavičaja

Kad se jesen pokaže u punom sjaju, s mirisom kestena, zlatnim lišćem i prvim hladnijim jutrima, vrijeme je da se uspori tempo i uživa u toplini doma. A ima li boljeg načina za to od rustikalnog bruncha, onog koji spaja jednostavne domaće recepte i poznate mirise djetinjstva? Upravo takav doživljaj donosi Lidlova linija Okusi zavičaja – proizvodi koji slave našu tradiciju i lokalne okuse, od čvaraka i kulena do svježeg sira i vrhnja. Od 20. do 26. listopada u Lidlu traje posebna akcija, idealna prilika da napunite svoju kuhinju autentičnim domaćim namirnicama i pripremite jesenski stol koji miriše na zavičaj. U tome vam mogu pomoći i četiri recepta koja smo pripremili za vas! Bilo da spremate kremaste fuže s pečenim butom, mirisne ružice od kulenove seke ili štrukle s posipom od čvaraka, uz ove recepte svaka će trpeza postati pravo malo slavlje domaće tradicije.

Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)

Fuži u umaku od pečene šunke, buta i vrhnja

Sastojci:

  • fuži
  • maslac
  • poriluk
  • pečena šunka
  • pečeni svinjski but
  • mladi špinat
  • vrhnje za kuhanje
  • istarski miješani sir
  • bosiljak

Priprema:

Na maslacu prodinstati nasjeckani poriluk, dodati narezanu pečenu šunku i but. Uliti vrhnje, kratko prokuhati, zatim umiješati mladi špinat i kuhane fuže. Dodati malo ribanog istarskog miješanog sira. Poslužiti uz svježe nariban istarski miješani sir i listiće bosiljka.

Lidl_Okusi zavičaja_brunch (17)

Ružice od kulenove seke

Sastojci:

  • lisnato tijesto
  • svježi sir
  • kiselo vrhnje
  • češnjak
  • sol
  • papar
  • kulenova seka
  • sir za posipanje

Priprema:

Lisnato tijesto izrezati na trake. Pomiješati svježi sir, kiselo vrhnje, protisnuti češnjak, posoliti i popapriti. Trake premazati kremom, uz rub poslagati ploške kulenove seke tako da malo vire, po sredini posuti sirom, zarolati i staviti u kalup za muffine. Peći na 200 °C 10–15 minuta dok ne porumene.

Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)

Mini tartovi s kremom od sira, šampinjonima i kulenom

Sastojci:

  • lisnato tijesto
  • svježi sir
  • kiselo vrhnje
  • češnjak
  • sol
  • papar
  • smeđi šampinjoni
  • poriluk
  • timijan
  • čili
  • maslac
  • riban sir (Gauda ili sličan)
  • kulen
  • jaje

Priprema:

Lisnato tijesto podijeliti na šest pravokutnika, rubove lagano izrezati, a sredinu premazati kremom od svježeg sira, kiselog vrhnja, češnjaka, soli i papra. Rubove premazati razmućenim jajem i peći 10 minuta na 200 °C. Na tavi na maslacu prodinstati poriluk i šampinjone s timijanom, čilijem, soli i paprom. Na pečene tartove staviti smjesu od gljiva i ribani sir, kratko zapeći, a zatim na toplo dodati ružice od kulena i poslužiti.

Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)

Štrukle s kremom od sira i posipom od čvaraka

Sastojci:

  • kuhane štrukle
  • svježi sir
  • kiselo vrhnje
  • sol
  • papar
  • maslac
  • krušne mrvice
  • čvarci

Priprema:

U blenderu izmiksati svježi sir i kiselo vrhnje u glatku kremu, začiniti solju i paprom. U kremu položiti kuhane štrukle. Na tavi prepržiti krušne mrvice na maslacu, dodati sitno nasjeckane čvarke i kratko popržiti. Posipati preko štrukli te po želji dodatno posuti svježe sjeckanim čvarcima.

Lidl_Okusi zavičaja_brunch (8)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)
Lidl_Okusi zavičaja_brunch (26)

Promo

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori