Jesenski favorit: Tiramisu keksići za sve ljubitelje kremastih i hrskavih deserata
Jesenski favorit: Tiramisu keksići za sve ljubitelje kremastih i hrskavih deserata

Jesenski favorit: Tiramisu keksići za sve ljubitelje kremastih i hrskavih deserata

Kad jesen zakuca na vrata, donosi sa sobom sve one mirise i okuse koji griju dušu – pečene jabuke, začine, čokoladu… Ovo nas vrijeme jednostavno potiče na sanjerenje o kremastim desertima koji kombiniraju laganu slatkoću i bogat okus kave. Zato smo se oduševili kad smo na Instagram profilu @noorbakesss primijetili recept za tiramisu kekse. Savršeno su hrskavi izvana, a kremasti iznutra, s laganom mascarpone kremom koja se topi u ustima. Idealni su uz popodnevnu kavu ili čaj, ali dovoljno posebni da impresioniraju goste ili razveseliti one posebne trenutke samo za sebe.

Tiramisu keksi

Sastojci:

Za kekse:

  • 110 g maslaca, otopljenog

  • 95 g kristalnog šećera

  • 105 g tamnog smeđeg šećera

  • 1 veliko jaje

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 1 žlica instant espresso praha

  • 225 g glatkog brašna

  • ½ žličice praška za pecivo

  • ½ žličice sode bikarbone

  • ½ žličice soli

Za mascarpone kremu:

  • 180 g mascarponea
  • 115 g vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 90 g šećera u prahu (prosijanog)
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa za posipanje

Upute:

  • Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite limove papirom za pečenje.

  • Umutite otopljeni maslac, kristalni i smeđi šećer.

  • Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane homogena.

  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, espresso prah, prašak za pecivo, sodu i sol.

  • Suhe sastojke lagano umiješajte u mokru smjesu samo dok se ne povežu.

  • Za svaki keks uzmite 65 g tijesta, oblikujte kuglice i stavite ih na lim s dovoljno razmaka.

  • Pecite 10 minuta, potom potpuno ohladite.

  • Umutite mascarpone, vrhnje za šlag, vaniliju i šećer dok krema ne postane glatka.

  • Na svaki potpuno ohlađeni keks nanesite swirl mascarpone kreme.

  • Posipajte kakao prahom i poslužite.

Učitati još
Zatvori