With Love, Meghan za jedne je poslastica, za druge besmislica. Ipak, možda ove recepte vrijedi probati
With Love, Meghan za jedne je poslastica, za druge besmislica. Ipak, možda ove recepte vrijedi probati

With Love, Meghan za jedne je poslastica, za druge besmislica. Ipak, možda ove recepte vrijedi probati

Dok se serija With Love, Meghan u drugoj sezoni, baš kao i u prvoj, trudi uvjeriti gledatelje da je sve “lako”, mnogima ostavlja tek osjećaj da nisu dovoljno dobri. Kritičari su je već prozvali estetskim, ali šupljim pokušajem gaslightinga jedne milijunašice, no unatoč tome, između pažljivo uštimanih mašni i besprijekorno čistih kuhinja može se pronaći ponešto korisno. Primjerice, recepti koji su, za razliku od same emisije i cijelog tog nedostižnog lifestylea, zapravo izvedivi i vrijedi ih isprobati kod kuće. Od salate s marakujom i pečenom piletinom do hrskavog čipsa s daškom octa i slatkog francuskog tosta s kokosom – izdvojili smo nekoliko kreacija koje je predstavila Meghan Markle u svojoj emisiji.

With love Meghan

Svaki od recepata jednostavan je za pripremu i prikladan za različite prigode. Od nedjeljnog bruncha do opuštene večere ili popodnevnog druženja.

Salata s pečenom piletinom i marakujom

Potrebna oprema: daska za rezanje, nož, lim za pečenje, papir za pečenje, mužar i tučak

Sastojci
Za krutone:

  • nekoliko kriški kiselog kruha, natrganih ili narezanih.

  • maslinovo ulje

Za vinegret:

  • 1 mala ljutika, sitno nasjeckana

  • pulpa i sjemenke 3 zrele marakuje

  • sok 1 limuna

  • sol

  • malo jabučnog octa

  • 1–2 češnja češnjaka, zgnječena

  • oko 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • med

Salata:

  • pečena pileća prsa, natrgana na komade i ohlađena

  • 5–6 šalica svježe zelene salate, narezane

  • svježi peršin, sitno nasjeckan

  • datulje, očišćene i narezane na male komadiće

  • tostirani pinjoli po ukusu

  • parmezan, grubo nariban

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim obložen papirom za pečenje rasporedite komade kruha, pokapajte maslinovim uljem i pecite 15–25 minuta dok ne postanu hrskavi. Ohladite. U mužaru zgnječite ljutiku i marakuju. Dodajte limunov sok, sol, malo octa i češnjak, a zatim umiješajte maslinovo ulje i po želji dodajte med. Pileće meso začinite s malo vinegreta i soli. U veću zdjelu stavite dio krutona, prelijte vinegretom i promiješajte. Dodajte salatu, peršin, datulje, pinjole i parmezan, te ponovno začinite po ukusu. Na kraju umiješajte piletinu i sve dobro povežite.

meghan markle

Tartin s rikotom ili mascarponeom

Potrebna oprema: daska za rezanje, nož, toster, mikro-ribež

Sastojci:

  • 1 kriška prepečenog kiselog kruha

  • rikota ili mascarpone

  • korica limuna

  • jabučni maslac

  • tanke kriške jabuke

  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

  • sjeckani bademi

  • prstohvat krupne morske soli

Priprema:
Na prepečenu krišku kruha namažite sloj rikote ili mascarponea i naribajte limunovu koricu. Dodajte jabučni maslac i rasporedite tanke kriške jabuke. Pokapajte maslinovim uljem, pospite sjeckanim bademima i završite prstohvatom krupne morske soli.

čips

Hrskavi čips sa solju i octom

Potrebna oprema: kuhinjske krpe, duboka posuda za prženje ili teški lonac, termometar za ulje, zdjela za miješanje, hvataljke ili mrežasta žlica, papirnati ubrusi

Sastojci:

  • 2–4 krumpira (s korom)

  • 1 čajna žličica krupne soli ili krupne morske soli

  • 1 žlica vinskog octa u prahu

  • 1 l ulja za prženje

  • po želji grančica ružmarina ili timijana za posip

Priprema:

Krumpir narežite na tanke ploške debljine oko 1,5 mm i namočite ih 30 minuta u ledeno hladnoj vodi. Dobro ocijedite, osušite i ostavite da odstoje još 5 minuta. U većem loncu zagrijte ulje na 165 °C. Krumpirove ploške pržite u manjim količinama (12–16 ploški odjednom) 2–3 minute, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave. Izvadite ih šupljikavom žlicom i kratko ocijedite na papirnatim ubrusima. Još dok su tople, pospite solju, octom u prahu i po želji listićima timijana ili ružmarina. Postupak ponavljajte dok ne ispržite sve ploške, a na kraju po potrebi dodajte još malo soli.

francoski toast

Francuski tost prema receptu Tana Francea

Potrebna oprema: dvije plitke zdjele, metlica, nelepljiva tava, lopatica

Sastojci:

  • 1 mliječni kruh, narezan na deblje kriške

  • 3 jaja

  • 240 ml slatkog vrhnja

  • malo punomasnog mlijeka

  • 1–2 žličice šećera u prahu, plus za posip

  • mljeveni cimet po ukusu

  • ribani kokos

  • slani maslac, plus još za posluživanje

  • svježe voće za posluživanje

  • javorov sirup za posluživanje

Priprema:
U jednoj zdjeli umutite jaja, slatko vrhnje, mlijeko, cimet i šećer u prahu. U drugoj zdjeli pripremite ribani kokos. Na srednje jakoj vatri u tavi rastopite malo maslaca. Svaku krišku kruha kratko prepecite (oko 1 minute) da dobije hrskavu koricu. Zatim kruh umočite u jajnu smjesu, dobro natopite i probodite vilicom da smjesa prodre u kruh. Obložite kriške s obje strane ribanim kokosom. Dodajte još malo maslaca u tavu i pecite oko 4 minute sa svake strane dok tost ne postane zlatno hrskav. Poslužite sa svježim voćem, dodatnim maslacem, posipom šećera u prahu i javorovim sirupom.

makroni

Veganski kokosovi makroni

Potrebna oprema: zdjela za miješanje, metlica, lim za pečenje obložen papirom za pečenje, mala kuglica za sladoled (ili žlica), dvostruki kotao (lonac i vatrostalna posuda), metlica ili vilica za topljenje čokolade, žlica, mjerne žlice i čaše

Sastojci:

  • ¼ šalice aquafabe (tekućina iz slanutka)

  • 1 konzerva kokosovog kondenziranog mlijeka

  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

  • ¼ čajne žličice soli

  • 3 šalice suhog kokosa

  • ½ šalice tamne (veganske) čokolade, otopljene

  • 1 žlica kokosovog ulja

  • po želji cvjetni posip za ukras

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. U srednje velikoj zdjeli istucite aquafabu dok ne postane pjenasta. Dodajte kokosovo kondenzirano mlijeko, ekstrakt vanilije i sol. Umiješajte kokos tako da se ravnomjerno rasporedi. Mala kuglica za sladoled ili žlica pomoći će vam oblikovati kuglice koje rasporedite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 20–25 minuta dok ne dobiju laganu zlatnu boju. Ohladite.

U dvostrukom kotlu otopite čokoladu s kokosovim uljem dok ne postane glatka. Makrone možete uroniti u čokoladu tako da višak ocijedi ili ih preliti čokoladom žlicom. Po želji pospite cvjetnim posipom. Stavite u hladnjak na 10 minuta da se čokolada stvrdne, zatim rasporedite na pladanj i poslužite.

*Članak je preuzet s Journal.si

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori