

Od danas pa sve do kraja listopada, svaki sunčani petak od 18 sati, zagrebačka tržnica Dolac ponovno postaje epicentar najboljeg street fooda u državi. Nakon ljetne stanke, PLACe Market otvara vrata svoje post-ljetne sezone i donosi novu rundu gastro-užitaka, druženja i dobrih vibracija.
Za nezaboravne zalogaje zadužena su respektabilna ugostiteljska imena i renomirani chefovi koji će posjetiteljima ponuditi svoja najkreativnija jela u ležernoj, vibrantnoj atmosferi.

Post-ljetna sezona PLACe Marketa
Na Dolcu tako danas možete pronaći od trenutno najpopularnijeg street food koncepta punjenog krumpira, Spud Buda, preko klasika Dolca poput skradinskog rižota Rougemarina Marina Medaka, do plavorepe jadranske tune by Jadran tuna i srdela ražnjića te soparnika na štandu koji je ujedno i premijera novog ugostiteljskog projekta Petrus by Tin Miletić, sina poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji i renomiranog restorana Tač.
Zatim tjesteninu u kolutu parmezana s ribanim tartufom iz Al Dentea, hot dog od sabljarke Darling&Shegrtsa chefa Ivana Pave Pavlovića, tu je i chef Juraj Klepić i njegov Gdje je jura? koji na Dolac dolazi s churrosima i pate chouxom s jabukama i vanilijom.
Kad smo već kod slatkog, tu su i raznoliki okusi Crna ovca sladoleda, kao i novitet ekipe iz Crofne koji u kao novost u ponudi imaju Creme brulee krafnu. Dante tapas&more dolazi sa svojim kozicama u češnjaku i čiliju, pata negra pršutom te pašticadom u bao bunu.
Thai thai donosi svoje obožavane klasike poput pad thaia, Meat the king odležane steakove koji se pripremaju u green eggu, Makamana dolazi sa svojim sendvičom od janjetine, Jelly fish in space sa svojim bunsima različitog okusa, a Vinkl dolazi s novim jelom – dimljenim buncekom sa zeljem u pecivu.




Od sljedećeg petka tu su ponovo i Noel, Institut za burgere by Mate Janković, chef Mario Mihelj, Vedran Bošković sa svojijm pizzama, Cunami, Falafel etc, ali i neka nova imena, a čekaju nas ponovo i nova gostovanja.
Od maštovitih reinterpretacija domaćih klasika do modernih street food specijaliteta – PLACe Market, koji se u protekle dvije godine etablirao kao nezaobilazno mjesto za vikend zagrebačke publike i turista, još jednom spaja najbolje od hrvatske gastronomije, urbane kulture i autentične atmosfere najpozntije gradske tržnice.
Osim vrhunskog gourmet iskustva, posjetitelje očekuje i odličan glazbeni program uz nezaobilaznu poruku projekta: #petkomjedemonaplacu.


Tu je naravno i šank s koktelima i miješanim pićima baziranim na Jack Danielsu, Maraschinu, Martiniju i Madre Badessa rakijama, ali i hladnim PeTeom (pelin-tonikom) te Staropramenom, i bezalkoholnim pićima poput Cockte i Cedevite. Tu je i nezaobilazan štand s Pienom.

“ Drago nam je da PLACe Market i ove jeseni vraća ljude na Dolac i podsjeća koliko su gradske tržnice važne, ne samo kao mjesto kupovine nego i kao prostor za susrete, doživljaje i nove uspomene, jednostavno mjesto okupljanja gdje se spajaju hrana, ljudi i dobra energija. Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u zalogajima koji griju i stvaraju zajedničke uspomene,” poručuju organizatori.
Najvažniji gastro-kulturalni projekt
PLACe Market se ove godine održava treću sezonu zaredom, a koncept je prepoznat kao jedinstveni gastro-kulturni projekt koji revitalizira tržnice i okuplja najbolje od hrvatske street food scene. Projekt se odvija uz potporu HTZ-a, kao i TZ-a Zagreba i Splita. A u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Čistoćom provodi se i kampanja „Zgužvaj i baci“ kako bi se potaknulo posjetitelje da prije odlaganja, smanje volumen svoga otpada.
Poseban šarm događaju daje činjenica da se odvija upravo na Dolcu – srcu Zagreba – gdje se tradicionalna funkcija tržnice isprepliće s modernim gastro doživljajem. Navečer, kada se tezge zatvore, Dolac oživi na novi način: postaje otvorena kuhinja i dnevni boravak grada na kojem se okupljaju prijatelji, obitelji, gurmani i znatiželjnici. I zato – vidimo se večeras na Dolacu, kao i svaki idući sunčani petak jer #petkomjedemonaplacu.

Promo
Foto: PR