

Tražite originalno predjelo za ljeto? Donosimo recept jednostavan, brz i savršen za sve prilike
Ljeto nas mami na uživanje u svakom zalogaju, tražimo nešto brzo, drugačije, ali i dovoljno posebno da nas u trenu transportira na terasu uz more, miris lavande i čašu vina u ruci. Ako ovog ljeta planirate zapaliti roštilj, imamo recept koji će zasjeniti i najsočniji komad mesa.
Radi se o jednostavnom, ali genijalnom spoju okusa: datulje punjene fetom, lagano karamelizirane na roštilju, s daškom dukkaha ili pistacija, maslinovim uljem i svježim peršinom. Ovaj savršeni ljetni zalogaj pronašli smo kod Instagram foodie influencerice @saltntahini.
Idealni su kao predjelo tijekom ljetnih druženja, uz pjenušac ili lagano bijelo vino, a jednako dobro funkcioniraju i kao desert za one koji vole nešto drugačije.
Recept: Datulje punjene fetom s roštilja
Sastojci (za 10 zalogaja):
10 datulja, bez koštica
1 manji blok fete, narezan na pravokutnike
1 žlica dukkaha (ili sjeckanih pistacija)
1/2 žlice maslinovog ulja
1/2 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina
Priprema:
- Svaku datulju napunite komadićem fete i pažljivo nataknite na ražnjiće.
- Pecite na roštilju ili grill tavi nekoliko minuta, dok datulje ne dobiju laganu karameliziranu koricu, a feta se blago rastopi.
- Maknite s roštilja i pospite dukkahom ili pistacijama, prelijte s malo maslinovog ulja i pospite peršinom.
- Poslužite toplo – i gledajte kako nestaju u trenu.